antibiotika a výtok

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60582 4.4.2012 12:57

ahoj holky.od po beru antibiotika duomox 1000 na zánět průdušek.dnes se mi objevil svědivy poševní výtok,který zapříčinily ty antibiotika.chci si v lékárně koupit nějaký vaginální lék,jen nevím,zda ho zavádět už teď či mám počkat až v ne doberu ten duomox.máte s tím nějkdo zkušenost?diky moc;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jedna možnost je jít na gyndu,doktor ti může napsat tabletky,mastičku a bude to ok,nebo se v lékarně zeptej,co by Ti doporučily na mykózu po antibiotikách (třeba Femigel) a určitě bych k tomu přidala laktobacily (třeba Lactobene) :-)

  • Ahoj, já bych určtitě doporučila co nejdřív nějaké laktobacily, nebo se poraď v lékárně. antibiotika zabijí zdravou mikroflóru v pochvě a může se přemnožit kvasinka. Na kvasinku už pak je potřeba canesten nebo něco na předpis. k antibiotikům je také dobré brát tzv. symbiotika - kombinace prebiotik a probiotik (např. ActiLac), která zajistí zdravou mikroflóru ve střevě. předpokládám, že ta bronchitida je bakteriálního původu - pokud by byla virová, tak by na ni asi antibiotika nezabrala. pěkný den
    Lenka

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist