analgosedace u dětí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25146 1.2.2012 11:29

holky máte s tím některá zkušenost..máme veliky kaz,synovi je 3,5roku a nechceme aby se po zákroku bál chodit nadále k zubaři...takchceme dát analgosedaci...už vám to někdy dělali?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • od me zname dcerce vzdy zubarka zub jen umrtvila,nejakym sprejem,injekce detem nedavaji,davaji ale tem vetsim.i na trhani jen ten sprej

  • Zákrok v analgosedaci jsem podstoupila sama. Pouze jednou a naposled. Pocit "vygumované hlavy" pro mě nebyl ani trochu příjemný. O bolesti a něčem jako motání hlavy, raději ani nemluvím. Změnila jsem zubaře a stejný zákrok prodělala jen s lokální anestezii. Zubařka mi nejprve nějak znecitlivěla pusu a pak píchla umrtvovací injekci. Nic z toho jsem nepostřehla. Moje současná zubařka je totiž neuvěřitelně citlivá a chápavá. Já jsem posera a možná mám větší strach než malé dítě. Závěrem: nemít citlivou zubařku asi bych znovu přemýšlela o analgosedaci, ale opravdu jen přemýšlela. U malého dítěte je určitě namístě, ale 3,5 let?? No, nevím. Pokud má veliký strach z lékařů a nenechá si vzít krev - ano, pak to má význam. V případě, že je to statečný kluk a cokoliv s lékařem zvládá a vy máte citlivého zubaře - pak já bych analgosedaci nezvolila. Rozhodla bych se pouze pro lokální anestezii.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist