alergie po porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30523 20.2.2012 21:10

ahoj holky,ženě se po porodu prý může změnit celý organizmus,já nebyla nikdy na nic alergická a asi 7.týdnu po porodu jsme byli na vánočních trzích kde jsem si dala několik panáku medoviny a poprvé jsem zkusila kousek horkého jedlého kaštanu asi po hodině a půl mě začli silně svědět oči a vzadu krk,pak mi otekli rty i jazyk,napadlo mě jestli to třeba nebyla i alergie na alkohol,fakt nevim,přijela záchranka dostala jsem injekce a přešlo to na alergologii jsem objednana ale dr.říkal že stejně asi nezjistí z čeho to bylo a musím na to příjít časem sama ale mam celkem strach ať zase z něčeho neoteču a udusím se.nestalo se něco podobného i vám,nebyla to třeba jen reakce na oslabené tělo krátce po porodu?:-o8-.díky za každou vaší odpověd

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám alergii na kombinaci nějaký potravin a nikdo zatím nepřišel na jakou. Objeví se u mě svědění, zvracení, průjem a obrovská dušnost. Stává se mi to vždy po x letech, takže je těžké vysledovat příčinu. Třeba to mohlo být něco podobného i u tebe. Kombinace nějakých potravin, která u tebe vyvolá prudkou alergickou reakci. Jinak po porodu se mi výrazně zhoršila alergie na prach a roztoče. Moje alergoložka říkala, že se to stát může. Že porod může být spouštěč. Tak nevím, jestli jsem ti vůbec pomohla :o)

  • lulatko20.2.2012 21:52

    Já zažila asi 2 týdny po porodu kopřivku po celém těle, fleky jako blázen a už jsem si myslela, že se snad udrbu k smrti. Nikdy v životě jsem na nic nebyla alergická, ale tady u toho jsem záhy vypozorovala reakci na mléko a mléčné výrobky - na ty samé, které jsem jedla léta předtím absolutně bez jakýchkoliv problémů. Tak jsem je na několik týdnů vynechala, pak to opatrně zkusila znovu a naštěstí dobrý. Ono to asi fakt může být tím porodem, tělo poněkud obecně blázní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 220 otázek, kterým se dostalo 271 570 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist