akné, lékař

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411231 8.8.2020 11:52

Ahoj, znáte nějakého kožního lékaře, který umí vyřešit problém s akné i v dospělosti u člověka, který si prošel všemi možnými mastičkami a podobně? Mám zkušenost, že jen něco předepíší, na nic moc se nezeptají a hotovo. Je někdo, kdo by třeba udělal nějaké testy a vyšetření, aby zjistil původ akné?

Je mi přes 30 a furt se cítím jako puberťák a znám věty typu: až ti bude 18, zmizí to; co byste chtěla, mažte dokonce života a smiřte se s tím; jediné co můžu nabídnout je HA (což nechci)... měla jsem i roaccutane, ale špatně mi to nadávkovala, dělala krevní test dvakrát během víc jak roční léčby a když se mi to pak vrátilo, už mi to nechtěla předepsat a dala jen líh až si projdu menopauzou, tak to možná zmizí :(

Po cca 20 letech jsem měla předepsaná antibiotika na angínu a akné se zázračně na 14 dní téměř vyléčilo, ale zase je zpět.

Byla bych šťastná, kdyby mi řekli, jakou to má u mě příčinu a nejen řešili následek.

Jsem z ms kraje.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik8.8.2020 14:53

    Ahoj, akné je bohužel oříšek i pro dermatology. Také jsem si prošla různými očisťovacími kúrami. Mastičky jsem nikdy nijak zvlášť nezkoušela. Také mi je přes 30 a na akné stále trpím, ale už se rapidně zlepšilo. Vyměnila jsem chemickou kosmetiku za přírodní. Peru v Dedře bez aviváže. A ještě jsem si nasadila na očistu trávicího traktu a střev a jater kúru z ostropestřece mariánského a světe div se, akné pomalu mizí. Jen se mi objeví v období ovulace a ms.

  • Znám v Brně - paní doc. MUDr. Jarmila Rulcová, CSc. její specializace je přávě Akné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist