akné

Otázku položila: Koblizek123 10.1.2022 22:29

zdravím, je mi 15 let. asi před 2 měsíci se mi opravdu hodně zhoršilo akné. začala jsem ho mít na dekoltu a hodně i na zádech. a obličej se mi zhoršil také. předtím jsem také měla akné, ale opravdu to nebylo tak hrozně jako teď. měla jsem třeba 1, 2 pupínky na obličeji. ale teď mám všude po celé ty male, ze kterých po vymačkání výleze něco jako velmi malá kulička ztuhlé olejovité hmoty. nebo se mi hodně tvoří černé tečky. před těmi 2 měsíci mi začalo období neustálého stresu, který trvá doteď. ať už ze strany školy, kde bylo velmi těžké období testu, které je doposud a nebo v rodině, a nebo colkove v mojim životě teď. stres je jediný důvod, který mě napadá, proč moje pokožka vypadá teď takhle. hrozně moc bych se toho chtěla zbavit a nebo alespoň zlepšit, protože mě to moc trápí a na lepší psychice moc nepřilepšuje. proto bych se chtěla zeptat na nějaké produkty, které vám třeba pomohly. nejlépe aby byli v sehnatelné v drogerkách (dm, rossmann) nebo lékárnách. Moje pleť na obličeji je tastna, ale v místech suchá. předem moc dekuji za odpovedi, protože už si s tím nevím rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zajdi si ke kosmetičce nebo dermatoložce, ať ti poradí, co používat. Mě nejvíc pomohlo chodit jednou za měsíc na kosmetiku, plus mi doporučila, co používat a řekla mi, na jakej typ pleti mám kupovat kosmetiku. Podle popisu to vypadá, že máš prostě klasický pubertální akné, ale v docela malý míře. ;) Já jsem ho měla fakt hodně a zbavila jsem se ho až téměř po 10 letech a to tak, že se mi stejně pupínky dělají, ale spíš kolem menstruace nebo před ní. Večer si pleť pravidelně čisti, používej na den krém, ale nikdo ti neřekne, co ti pomůže, je to hodně individuální. ;) Já používám čisticí gel a tonikum Alverde (značka bio kosmetiky z DM). Gel je myslím na normální pleť a tonikum na problematickou pleť. To tonikum je fakt super, hodně pomáhá na to zahojení pupínků, hodně to urychlí. A pak mám krém janssen cosmetics na mastnou pleť přímo od kosmetičky, občas si dělám chemickej peeling stejný značky, ale ta se dá koupit asi jenom u kosmetiček. Když budeš chtít, můžu ti zkusit najít odkazy na to Alverde :) Ale musíš prostě sama zkoušet, co ti bude vyhovovat. Z vlastní zkušenosti ta levnější je často lepší než ta drahá, na drahou značkovou kosmetiku mám dokonce alergii :D

  • donalabuznice1.10.2023 21:05

    Já jsem měla s akné taky veliké problémy a dost mi v tomto pomohl CBD olej z https://cbdstar.cz , takže určitě doporučuji vyzkoušet. Vedle toho by sis ale měla hlídat i stravu, protože pleť je vždy zrcadlem toho jak se člověk stravuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist