Zvířátko a mimi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46315 12.9.2011 8:59

Kamarádka má miminko a chce si pořídit nějaké zvířátko domů, asi psa, nebo něco jiného, zatím přemýšlí. Mně se to moc nezdá, zvíře k miminku. Co si myslíte vy ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejlepe poridit si stene. Pes si pak na dite normalne zvykne jako na soucast rodiny. Pokud budou porizovat psa vetsiho, treba i z utulku, rozhodne to chce se presvedcit, ze pes kontakt s ditete snasi dobre. V obou pripadech by ale dite nemelo byt s psikem bez dozoru, dite nebude vedet jeste par let, jak se ke zvireti chovat, takze na nej muze spatne sahnout a pes po nem vyjede, i kdyz ho bude mit rad. A nejdulezitejsi - at si kamaradka nejdrive uvedomi, ze dite zabere vetsinu casu a se psem je to stejne, i kdyz to neni clovek, ma dost potreb a ty se nesmeji zanedbat jen proto, ze ma rodina dite. Pokud uz ted ma ditete plny kecky, psa bych si rozhodne neporizovala. Je jasne, ze dite kvuli psovi trpet nebude, ale pripadu, kdy si psa nikdo nevsima v rodine s malym ditetem, je mnoho. A to si to zviratko nezaslouzi, on chce byt taky soucast rodiny.

  • Ahoj,
    my máme psa- Akita Inu a zatí je všechno ok. Jde kolem a malou oblízne :-D . Za to kocour miminko považuje za vetřelce...
    Takže já myslim, že to je ok :-)

  • Ahoj, v mém okolí je spousta maminek, které mají i domácí zvířátko. Nevidím v tom žádný problém, pokud si kamarádka nechce pořizovat nějaké bojové plemeno, které bez pořádné výchovy a rázné ruky může být v rodině s dítětem pořádný problém, nehledě na to, že některá taková plemena zrovna moc rádi dětský pláč nemají. Pokud kamarádka ani její partner nemají žádné alergické dispozice, nebála bych se toho. Pokud ano, zvíře bych asi v prvních měsících nepořizovala. Největšími alergeny pro dítě jsou: ptáci, kočky a psi v tomto pořadí.
    Naši např. mají dvě kočky a po narození mojí dcery musely obě kočky za dveře a nemají domů přístup, všechno se muselo nechat vyčistit, protože alergeny zůstavají v kobercích, sedačkách, atd i 1,5 roku. A máme po problémech s osypáváním. (tatínek je alergik).

  • Ja mam kocourka a za 10dni mam termin porodu. Tesim se na miminko a neminim naseho mazla dat pryc, i kdyz se na to vsichni ptaji. Nevidim duvod, proc bych ho mela dat pryc. Zachranila jsem ho jako kotatko, tak ted ho prece nevyhodim. Bude to nove pro vsechny i pro kocicaka. Jedine pokud by miminko melo alergii na srst, tak to je jina situace, tak bych ho asi darovala, ale jinak v tom nevidim problem.:o)

  • Ahoj .Měla jsem vždy zvířátka.Psa ,kočku a morče a že bych je dala kvuli miminu pryč?kdepak...Není duvod.Prví co bylo po příjezdu z porodnice bylo to,že si jej pes očichal. :-D

  • tak my měli u manžela pejska, když se dcera narodila (byla to fenka jezevčíka - když sme malou přinesli, tak sme ji nechali trošinku očichat a ona ji potom i tak nějak hlídávala a vzala ji za vlastní). protože už byla stará, zemřela když jí bylo půl roku . a když měla dcera rok, tak se pořídil nový pejsek.
    pokud nemají alergie, tak bych se toho tolik nebála, ale musí být zvířátku jasné (hlavně pejskovi), že si k miminku nesmí nic špatného dovolit. takže na pejska přísná ruka, protože až dítko povyroste a pejsek taky, tak si musí od dítěte nechat líbit hodně věcí a nesmí mu přitom ublížit. ale samože dítěti se taky vysvětlí, že tahat pejska za ocásek není dobře ;-)

  • syn je od narození v kontaktu s kočkami a psy a nebyl vůbec žádný problém. Teď má přes půl roku a zvířátka má moc rád.

  • Ahojky,jelikož máme doma koně,kozlíka,králíčky,chameleona,papouška,želvu,kocourka,pejsky,atd atd...Přece to nebudu dávat pryč až otěhotním..Snad už brzo..také se snažíme už nějaký pátek

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist