Zuby-odhalene krcky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377650 19.11.2017 21:33

Ahoj holky, mam takovy problem ... Je mi 27let.. A mam celkem pekne bile rovne zuby. Jen posledni dobou kdyz jsem sk cistila ziby, tak jsem videla krev v zubni paste.. A jednou kdyz jsem se behem prace podivala do zrcadla na zuby, tak jsem myslela, ze ve spodni castu zubu mam mak, ale ono to byly tecky krve mezi zuby... Asi jsem snedla tvrdsi ovoce, tak to zpusobilo.. A ted kdyz si cistim tak krev ani ne, ale spise jsou citlive ty zuby.. A koukla jsem ted do zrcadla a na spodnich spicacich mam extremne odhalene krcky a hned zub jedle nich ma taky odhaleny krcek :( Co mam ted delat... Neni to paradentoza? :( chce se mi az z toho brecet... Mam trauma ze bych mela prijit o zuby :( je mi prece tak malo let...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky mám odhalené krčky a zubařka mi na to řekla jen, že moc tlačím na zubní kartáček a udělala jsem si to v podstatě sama. Doporučila mi přejít na kartáček Curaprox 3960 a kvůli citlivosti na zubní pastu Sensodyne Repair.
    Měla jsem je dost citlivé, ale od té doby, co používám tyhle doporučené produkty, tak s citlivostí nemám vůbec problém a přijde mi, že se to i trošičku zlepšilo.
    Jinak teda musím říct, že jsem se taky zhrozila, když jsem to v puse našla. Bylo to právě kvůli té citlivosti, když mě hrozně začal jeden zub bolet u dásně při styku se studeným. Myslela jsem, že je tam kaz a jak jsem koukla do zrcadla, tak jsem zjistila, že je jen nějak moc odhalený a nebyl teda sám, byly asi 4.

  • Bohužel, obnažování zubních krčků je probíhající parodontitida, asi by jsem radila co nejdříve k zubaři, pořídit měkký kartáček a dodržovat ústní hygienu 3x denně..nepít/nejíst nic extra sladkýho, kyselé.
    Když je to nutný, řeší se to “posunutím dásně” aby kryla krček, většinou se bere z patra.
    Jak jsem psala, doporucuju co nejdřív k zubari, ten vše vysvětli a pokud to budeš řešit, což určitě jo, tal co nejdřív :) držím palce!
    Píšu z vlastní zkušenosti a uklidnim te - není to nic hroznyho :)

  • Petrakim20.11.2017 8:26

    Gingivitida to je,parodontitida je stav,kdy zacnou zuby vypadavat.mela jsem gingivitidu a lecila se na parodontologii.běžný zubař tomu prd rozumí a ja si vyloženě vydupala,ze chci odbornou péčí.přišla jsem za pět minut dvanáct a dělali mi kožní štěp na přední zuby.tehdy mi bylo pouhých 22 let a říkali mi,ze tam mají lidi kolem 40+ a ja jsem výjimka.nyní mám zuby ok tak,tak jak nikdy.samozřejmě jak píšou holky výše,je to hlavně o technice čištění zubů.tema jde zuby a krcky pěkně domr.....vit

  • Picolo21.12.2017 15:01

    zkus změnit kartáčky, případně i zubní pastu. My používame toto https://www.nazuby.cz/Curaprox-CS-5460-ultrasoft-zubni-kartacek-3-za-cenu-2

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist