Zubní můstek - poraďte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34437 23.5.2011 15:49

Dobrý den,
vím, že se tu řeší spíše jiná témata, ale už si nevím rady. Den před maturitou se mi ulomil zub( špičák ) Abych nemusela být bez zubu, tak mi zubařka zbrousila i okolní dva a udělalla provizorní můstek. Pak asi za měsíc mi napraskl druhý špičák. Myslela jsem si, že mi tam udělá prostě jeden umělý zub, ale ona mi zbrousila další dva zuby. Takže vcelku mám zbroušených 6 předních zubů. Toto všechno mi vlastně sprasila ona, kvůli dvoum zubům. Teď mám zatím provizorní můstek na všech 6 zubů, který se mi neustále uvolňuje. Měli jsme jet na dovolenou, tak jsem si zašla k jinému zubaři, aby mi to přilepil a on to udělal tak precizně, že jsem ani nevěděla že nějaký můstek mám a drželo to cca 14 dní. A to byl prasklý na 2 části. Jenže jsem dnes byla u zubařky a jak mi vrtala jiný zub, tak se ji jedna půlka můstku uvolnila, takže mi ho přilepila znovu. Jenže jako ,,prase,, s prominutím. Tamta půlka z pohotovost je jak když to jsou mé zuby a ta druhá je o 2mm níž a prostě humpolácky nehezky kolem leze lepidlo no prostě hrůza. navíc mi to zezadu vadí, takže mám obavu, že se to zkříží a rupne to zase jinde. Prosím poraďte co mám dělat? Od 1.6. mi asi dopadne zaměstnání kde budu ve styku s lidmi, takže nemohu být nbez zubů. Chtěla jsem odejít k jinému zubaři, jenže ten mi řekl, že mě vezme, ale až mi tato dr. udělá ten můstek, že by to bylo jako přředání pacienta v půlce operace. 6e bych pak neměla ani na ten drahý ( 16000,Kč ) záruku, kdyby to dělal jiný. Já bych klidně tu záruku oželela, jen aby to někdo udělal precizně. Nemáte někdo zkušenost nebo známé zubaře, zda je možnost že mě nějaký jiný zubař v tomto polostádiu převezme? Nejraději bych od této zubařky fakt odešla, protože se bojím, že vyhodím 16000 a bude to k ničemu. Děkuju všem za rady, jsem z toho úplně v depresy. V pátek jdu na druhé kolo pohovoru a obávám se, že mi zuby prasknou a ani tam nebudu moct jít. Ještě jednou děkuju všem!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • honeypet23.5.2011 19:31

    podle mně, lze přejít k jinému lékaři a rozhodně bych to v tomto případě udělala. Nevím , jaký stav zubů byl před tím, ale jelikož jsou špičáky ty nejdůležitější zuby v puse, nechápu, proč to bylo řešeno můstky. Pokud se jednalo o problém jen s jedním zubem a tento zub nebyl vytržen, aby bylo nutno obrousit i okolní a dělat můstek, dalo se to řešit dostavbou plombou nebo samostatnou korunkou. Pokud je přístup lékařky takový rychle bych utíkala, v práci se často setkávám s podobně zprasenými pracemi a často bývá problém to posléze nějak napravit. Raději odejít dřív, než pomůže tak, že už to řešit nepůjde!

  • Ježíš, to je děs. Já dojíždím k zubaři 200km a jsem spokojená jak nikdy předtím. Klidně ti na něj napíši kontakt pokud budeš chtít. Je v Brně a jezdí za ním lidi až z Karlových Varů. dá se s ním domluvit ošetření třeba na půl dne, prostě co vydržíš. Mám už od něj dva implantáty a perfektní. A hlavně, žádné zbrušování zdravých zubů.

  • Ahojky, naprosto tě chápu, taky jsem si enchala dělat korunku a můstek. Jsou to přední zuby, paní dr. mi nabízela, že mi zbrousí 4 zuby a pak by to lépe drželo, ale odmítla jsem to, přišlo mi to škoda, ničit si zdravé zuby. Proto mě udivuje, že si tvá paní dr. dělala v tvé puse, co chtěla :-( Podle mě můžeš přestoupit k doktorovi, pokud nejsi spokojené, kdy chceš, i v polovině léčby. Moje známá to udělala a bylo to bez problémů, má se zuby neustále problémy a dr. normálně přebral léčbu, ani nemusel mít kartu, protože si to vyšetřil úplně sám a dělá to, co on uzná za vhodné.
    Pokud bych byla tebou, tak bych rozhodně nenechala paní dr., aby v těch zoubkách pokračovala, protože zaplatíš 16000 Kč za něco, co ti pak jiný pan dr. sundá a udělá znovu :-( Držím ti palce, protože vím, jak je to nepříjemné :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist