Zubní implantát

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393618 17.9.2018 22:30

Ahoj holky,
má tady někdo zkušenost se zubním implantátem. Je mi osmnáct a bohužel mi nevyrostla dvojka. Přední zuby mají tudíž mezi sebou lehkou mezeru. Jinak mám zuby hezké, jen ty lehké mezery mě štvou. Hlavně protože se mi tam občas sekne nějaký kousek jídla... Na kolik vás to vyšlo? Mamka už platila hrozně moc peněz za moje zuby, kvůli rovnátkům. Četla jsem, že takový implantát vyjde i na 50 000kč.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám dva implantáty už přes 10 let. Tenkrát to vyšlo něco kolem 25 tisíc dohromady tuším.
    Nevyrostly mi pětky a měla jsem prvně také rovnátka na vyrovnání velkých mezer mezi horníma zubama. Rovnátka mi sundali až po nasazení implantátů. Ale po pár letech se mi zuby stejně zase rozjeli a mezi jedničkama mám mezeru, kterou mi tenkrát odstranili. I když je fakt, že předtím tam byla mezera obří a teď taková decentní :D

  • piprdka18.9.2018 6:57

    Já mám implantát na jedničce po úrazu cca 10 let, čep stál 16.000 Kč, korunka namísto obou jedniček (druhou jedničku mi zbrousili do špičky a korunku nasadili na obě - prý je na přední zuby taková páka, že by jen jedna nemusela vydržet) stála asi 8.000 Kč. Co jsem ale slyšela od různých lidí, měly by se ceny teď pohybovat trošku níž.

  • Chlap byl ted na dvou. Bez pece kolem vysel cep a korunka na jeden zub cca 45 tisic.. celkem i s ostatni peci ( odstraneni granulomu, dosypani kosti a spoustu dalsiho) cca 170 tis..

  • A proc se mezery neresily prave rovnatky? Bezne se tak uzaviraji mezery pri agenezi zubu a rozhodne to jde. V praci to delame dnes a denne a vysledky jsou opravdu krasne. Bezne posouvame trojky na misto dvojek, pak je nejaky sikovny stomatolog upravi do tvaru dvojek a clovek nemusi resit predrazene implantaty, kdy ani nemuze tusit, zda telo implantat prijme. Zkusila bych to pomoci fixniho aparatu, ne hned implantaty :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist