Zubní implantát

Otázku položila: buccaneerka2 16.7.2017 22:35

Holky, kdo máte korunky nebo můstky, můžete mi napsat prosím svoje zkušenosti, jak se řeší následující situace?
Mám všechny zuby svoje, stoličky většinou plomby, ale dobré až na jednu horní šestku. Ta je plombovaná tolikrát, že už je ze zubu jen skořápka. Teď zase bolí, tak se zítra objednám, ale obávám se, že už to nemá smysl plombovat a teda se připravuju na vytržení. Zůstane mi teda nahoře díra mezi pětkou a sedmičkou. Dává se tam implantát na tom kovovém čepu? To mě úplně děsí, jak vidím na netu fotky. Nebo myslíte, že je šance nějakými gumičkami jako na rovnátkách nějak tu sedmičku přitáhnout k pětce, aniž by se mi rozjely další zuby, s tím, že by tam potenciálně vzniklo místo na osmičku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jitkab198216.7.2017 22:51

    Ahoj, implantátů se nemusíš bát. Já mám dva už skoro 10 let a do budoucna mě další dva čekají. Bohužel mám nějakou genetickou vadu, že všechny pětky jsem měla pouze mléčné, takže nahoře mi je už vyměnili a dole se mi pořád mléčné drží, i když zubařka tvrdí, že neví jak, když tam není žádný kořen.
    Kdysi mě postavili v podstatě před hotovou věc, když mi řekli, že jsem na můstek moc mladá a nemám si nechat ničit kvůli tomu okolní zuby a díry tam samozřejmě nechat nemůžu. Jediný problém je, že je to docela finančně náročná záležitost. Už si to přesně nepamatuju, ale tuším, že za ty dva jsem dala tenkrát asi 25 tis.
    Zda jde posunout sedmička teda fakt netuším. Ale před třema rokama jsem přišla o jednu šestku a nechali mi tam díru, že není třeba s tím nic dělat, když na tom nebudu trvat. Ale v mém případě je vedle pětka implantát, takže nehrozí, že by se zuby mohly někam posunout.
    Takže jestli můžu radit, tak pokud na to finančně máš, tak jdi do implantátů. Taky jsem se toho bála, ale nakonec to vůbec nic nebylo. Jedna kolegyně se k tomu taky odhodlala asi před třema rokama a říkala to stejné jako já. Dokonce jsme ani jedna neměli problém s natíkáním dásní po operaci a ani jsme neužívali léky od bolesti, co nám předepsali.

  • AHojky
    ja mam dobré zkusenosti s korunkami
    nechavala jsem si je delat na klinice Dsmile a jsem maximalne spokojena se vsim :)
    Pak je tu jeste to all on 4 reseni

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist