Zubní hygiena

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423064 15.5.2020 23:30

Ahoj, chodíte tu někdo na zubní hygienu? A jaké s tím máte zkušenosti? Vybeli vám tam i ty zuby? Mně jde asi nejvíc o to, protože jinak mám zuby v pořádku. Díky za zkušenost

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk16.5.2020 7:18

    Nevybeli. Prostě ti je jen pořádně vyčistí a poradí ti, jak se o zuby starat, aby se tolik nezanasely plakem a zubním kamenem.

  • dancewomen16.5.2020 7:39

    Ano chodím pravidelně na zubní hygienu,bez ní by mě ani Náš zubař neošetřil.Automaticky Ti tam zuby nebělí.

  • Nikdy mě nepřestane fascinovat to, jak si lidi, co v životě nebyli na dentální hygieně myslí, že mají zuby, parodont a všechno ostatní v naprostém pořádku s chtějí jen vybělit. Dentální hygienistka ti ukáže, co všechno se ti za ty roky usadilo ze špatného čištění v mezizubním prostoru, v okolí krčků apod, jde tam hlavně o to předcházet krvácení dásní a parodontóze a naučit se čistit si zuby mezizubním kartáčkem. Navíc na dentální hygienu se má chodit 2x za rok. Další věc je pak ta, že pokud nemáš zubaře, co ti dělá bitewing snímky a nemáš opravené komplet všechny zuby od základu (včetně mezizubních kazů) a nikdy si to nikdo neprohlédl pod mikroskopem, tak je zase naprostá hloupost uvažovat o bělení. Sice jako efekt dobrý, ale Po stránce hygieny a zachování zubů celkem hnus (uvedu to na příkladu líbačky s vyběleným klukem, u kterého vidím v přímo v mezerách zubní kámen), nehledě na to, že by to ani zubař a ani dentální hygienistka, byť za nemalé peníze (efektivní bělení tak od 5000 nahoru) neměli doporučit a udělat někomu, kdo má celkově zlý stav chrupu a parodontu. A úplně stejné je to s airflow, kdy člověk přijde “jen” na airflow, ale už ho nezajímá nějaká mechanická očista apod. Takže fakt pozor na to.

  • Me zuby po navsteve dentalni hygienistky prokoukly. Ale bylo to i tim ze jsem tam byla poprve za 20 let, zuby nemam v moc dobrem stavu (nejaky ten kamen, usazeniny a nejake ty skvrny co zustaly na zubech)... Tin ze to odstranila to prokouklo ale ze by zuby absolvovaly zmenu jako v reklamě to necekej.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 429 odpovědí a 409 659 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist