Zub

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407605 23.3.2020 9:44

Ahoj holky, mám už delší dobu problém se zubem, konkrétně se šestou. Měla jsem jít k zubaři minulý týden, ale napsali mi, že z důvodu karantény kliniku zavírají. A já teď nevím, co mám dělat. V zubu mám díru jak prase, ale všichni mi říkají ať to ještě vydržím ty dva týdny, že potom by se to mělo už nějak uklidnit... Přítel by mě klidně vzal na pohotovost, ale jak mě mamka naočkovala, sama nevím jestli chci, kdybych náhodou něco chytla nechci ji nakazit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, to musíš vědět sama, jestli je ta bolest ještě v pohodě a dá se to vydržet, nebo jestli se musis uz dopovat praskama. Kdyby mě to bolelo hodně, tak si na pohotovost zajedu, pokud nemáš žádné příznaky, horecku, dušnost atd. Vezmi si roušku, nebo respirator, pokud máš, rukavice a pořádně umýt ruce, snažit se mít aspoň trošku odstup od lidí v čekárně atd. Podle mě je to ale úplně stejné, jako když jdeš nakoupit, tam Ti ta nakaza hrozí úplně stejně. Popřípadě zkus zavolat jinému zubaři ve vašem městě, jestli by Te nevzal, že máš bolesti a tvůj má zavřeno, třeba by ses v menší ordinaci cítila lépe, než na pohotovosti.

  • Ahoj, já bych jela hned na pohotovost. Může se ti tam dostat zánět a mohlo by to být horší než dostat virus.
    Neotálela bych!

  • micika23.3.2020 17:53

    Já měla rozléčený zub, který mě od čtvrtka do pondělí bokel až do uzlin. V to pondělí - už to minule jsem hned ráno naběhla k zubařce se strachem, jelikož čerstvě vyhlásili že se většinou ordinovat nebude. A opravdu. Všechny posílali domu. Jen ještě to nejnutnější naposled vzali s tím že teď už asi jedině Liberec kdoví jestli. Zub mi vytrhli, nebyl prostor to řešit další dbjy pí té.. Zkuste ten Liberec, Boleslav, popřípadě volat Jam se dá. Přeji vám ať někdo pomůže, je to fakt bezmoc

  • babillage24.3.2020 19:05

    Treba moje zubarka do dnes vse zrusila, jen trhali, protoze u toho nevznika tolik aerosolu, ktery by mohl byt pro ne fatalni (pokud by prisli do kontaktu s infekcni osobou). Ted uz maji respiratory a dalsi ochr.pomucky, tak vsem, komu zrusili termin volaji a opet objednavaji a delaji vse, co predtim.
    Treba i u vas se uz vse vraci do normalu, nebo zkuste jine ordinace jak je psano vyse.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 186 otázek, kterým se dostalo 271 431 odpovědí a 409 660 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist