Ztráta klíčů od pronajatého bytu a vchodových dveri

Otázku položila: Anonymní uživatelka #413258 24.1.2021 18:56

Ahoj holky,

jsem na prášky. Poprvé v životě jsem jako dospělá ztratila klíče. Bydlíme chvíli v pronajatém bytě v panelaku. Přebírala jsem včera nákup Tesco a přitom jsem někde ve vchodě klíče ztratila. Odemykala jsem svými klíči prosklenou část domu, kde je 6 bytu včetně našeho (v dome je 77 bytu). V těch dveřích jsem je asi nechala. Byt odemykal manžel. Dnes jsem to zjistila, běhala po domě, nikde nic, na nástěnce vzkaz žádný. Klíče musel prostě někdo najít a "nechat si je". Na klíči od vchodových dveří je číslo bytu, takže nálezce ví, komu patří. Nemůžeme se ani zamknout zevnitř, protože zámky jsou na takové otáčecí páčky, nezamyka se klicem. Kurník, volala jsem a psala správkyni domu a ta se neozývá... Nevíte, jestli se bude muset měnit zámek od vchodových dveří paneláku? Když je tu 77 bytu, to bych se nedoplatila... Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Fuxinka25.1.2021 8:11

    Ešte ma napadlo skontrolovali jste schránky? Já videt, který podle klíčů je to byt, tak bych je tam hodila. Jinak bohužel postup jak to bude následne nevím.

  • Nechala bych si zámek od bytu vyměnit okamžitě a vchodové dveře nijak neřešila. Jediná situace, kdy je potřeba nějak řešit i vchodové dveře, by ale asi nastala, pokud byste měli systém generálního klíče, tedy jeden klíč od úplně všech dveří v domě, kam máte přístup.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 513 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist