Zoubky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42150 17.9.2013 9:43

Ahoj maminy, asi se malé prořezávají zoubky? Jaké máte zkušenosti? Už přes měsíc v noci špatně spí, dřív se budila 1 - 2x za noc na kojení, teď už přes měsíc po hodině a hodině a půl. Max. po 2 hod a to je svátek! Včera dokonce nevydržela od 20.hod ani do té půlnoci, vzbudila se v 22,45 hod. Vždy se budila že se jen krotila a hekala, teď se za poslední 3 dny budí s poplakávání, ale co jí zůstalo - že se napije (kojíme) a hned usne, jen občas za ty 3 dny se pak ještě kroutí, nebo se vzbudí třeba po půl hodině a chvíli se kroutí. Dudlík má teprve týden - dříve ho razantně odmítala, ale začala hoooodně cucat pěstičky, tak jsem to zkusila opět a už ho chce, ale jen jako zábavu přes den, na spaní ho nepotřebuje jak si zvykla usínat bez něj. Teď od rána má takovou teplejší hlavičku, ale horečku nemá, nemůže usnout, ano pořádně nepije a měla hlenovitý průjem. Kapky co jí vždy pomůžou když jí trápí bříško což se nestává často, nepomohly. Je hrozně nervózní a tlačí rtíky k sobě s pláčem. Jak jí položím tak srdceryvně pláče. Ale přijde mi, že dásně nateklé nemá, jen v místě špičáků má vidět bílé tečky a u jedničky dole - pokud nemám vidiny. Přijde mi divné, že by jí třeba rostly 1. špičáky? Stalo se to vašemu dítku? Je možné že ten měsíc spí špatně kvůli tomu že to trvá tak dlouho? U první dcery měly zuby ideální průběh - prostě se jednoho dne začaly zoubky objevovat bez jakýchkoliv příznaků, nikdy s nimi neměla problém...

Na noc ji přikrmuji i dle rady lékaře ale teď mě právě napadlo, jestli to není zoubkama, ale že by se prořezával tak dlouho?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky nepíšeš kolik Tvému dítku je.
    Zoubky jsou pěkně proradné,Naše první spodní jedničky než se vyklubali trvali 3 měsíce,nateklé prořvané noci co hodinu vstávání někdy i po pul hodině vstávání k postýlce.Calgel nepomáhal ani nurofen.Hold jsme si je museli projít ty bolesti.Pak vykoukli zoubky a byli nádherné noci.Do chvíle ,než se začali prořezávat vrchní zoubky a ty trvali 2 měsíce než vykoukli.Taky neměl extra nateklé dásničky.Nezapoměň,že zoubky rostou převážně v noci,kdy je dítě v klidu.
    Pokud to Tvé dítě nedělalo do tedka myslím že na 95% to budou zoubky.Pozor k nim taky můžou přijít horečky rázného původu.My jsme je měli a museli kombinovat analgetika už po 4 hodinách,jelikož jsem musela volat na Brněnskou dětskou nemocnici byla jsem zoufalá.

  • malýmu se zoubky začly hlásit sliněním a strkáním pěstiček du pusinky už ve 2 měsících. první zoubek se vyklubal v nějakých 9,5 měsících špička jednoho a druhý den špička druhého (oba dole). malej býval v té závěrečné fázi klubání nevrlej, budils e velmi často (do té doby 2-3x za noc, pak klidně po hodině). tedka má 11,5 měsíců a klubou se další - noci už týden děs. budí se po hodině, vchvilkama i po půl hodině. zaráz se jich klube 6. 2 jsou venku (dvojky nahoře), další se stále klubou. na noc dáváme nurofen (podle Dr nemusíme na noc čekat na teplotu ale dát ho klidně jako prevenci, protože chvilku trvá než zabere) a přes den eventuelně zmíněný calgel,ale na den není většinou ani nic potřeba.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist