Zničené džíny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #366885 22.9.2016 17:35

Dobrý den,
nedávno jsem po dlouhé době sehnala džíny, které mi opravdu sedí, bohužel se mi ale udělal flíček zepředu na stehně- vůbec nevím, kde se tam vzal. Byl zbarvený dohněda, vypadal jako od krve. Zjistila jsem to na výletě a protože jsem nesnesla ten pocit, že každý zírá určitě jen na mé špinavé kalhoty, začala jsem ho drbat vším možným, co bylo po ruce, namočeným toaletním papírem, vlhčeným ubrouskem... Celkem si mi podařilo ho zlikvidovat, ovšem po mém drbání zůstala na tmavě modrých džínách "sepraná" skvrna, která je už po několika vypráních stále stejná a je samozřejmě mnohem více vidět, než můj původní hnědý flíček. Poraďte mi prosím, jestli se s tím dá něco dělat, nějak dobarvit třeba celé džíny... Nechce se mi je vyhazovat. Za připadné rady moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sepraný barvivo je docela blbý, s tím už moc nenaděláš. Napadá mně buď udělat něčím vyšisované skvrny na obou nohavicích stejně, aby to vypadalo jako záměr nebo tam našít nějakou pěknou záplatu/nášivku. Obarvit je taky možnost, ale je docela možné, že barva chytne ta tom fleku jinak.
    Hoď když tak fotku, třeba nás něco napadne ;-)

  • bestie22.9.2016 19:34

    Myslím, že v drogerii jsem vedle barev na textil (Iberia / Duha) viděla i nějaké barvy speciálně na džínovinu, něco jako na obnovení barvy, tak se zkus kouknout.

  • Zkus se podívat po fixech na textil. Jednou se mi vyžral flek na černý košili, tak jsem ho zamalovala, ale po pár vyprání se to musí znovu zamalovat...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist