Zničená domácnost

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380977 22.7.2021 13:12

Ahojky holky, nedá mi to a zeptám se tu Vás jak to je třeba u vás a nebo jestli my to máme nevím nějaký špatný všechno. Jde o to že první syn tomu je 6 let do jeho 3,5 let jsme bydleli v pronajatém domě kde to tak nějak vše bylo v pořádku.. Ale o co jde máme postavený domeček, bydlíme v něm 2,5 roku do toho máme druhého skoro 2 letého synka a ten teda jede.. Odřená podlaha v obýváku, omlacena kuchyň futra prostě to nedávám jako všechno to stalo tolik peněz a on jak se začne vztekat tak mlátí do všeho.. Ty futra a podlaha budou spíš od hraček atd. Ale finančně se hodně teď musí muž otáčet abychom si vybudovali konečně nějakou zahradu a jak všichni víme stojí vše hrozně moc peněz a já mám pocit ze tady nebude nikdy hotovo protože než co doděláme zbytek zahrady a kolem domu, tak abychom snad začaly znova. Já tím interiérem celkem žiju takže prostě pořád přemýšlím co jak zařídit vyladit udělat a rada koukám různě na Pinterest pro inspiraci nebo na instagramu mám spoustu maminek co ukazují své bydlení a v tomhle směru mám pocit ze není v mých silách to tu ochránit aby to vydrželo krásný nový co nejdéle.. Jako jo je mi jasný že až jednou kluci odrostou že to tu bude chtít trochu změnu úpravu ale jako 2,5 roku a už první oděrky a podobně já jako tu akorát vrčím, jsem pak dost i nepříjemná tady na všechny protože to tu jen demoluji 😔 snažím se s nimi být víc venku na zahradě zabavit ale stejně pak stačí asi málo a je to hned ono to jsou všechno oděrky co si návštěva na první pohled ani nevšimne ale já to vím a to stačí na moje nervy.. Máte to podobně?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, jedna rada, kašli na to. Pokud nechceš být matka co jen křičí a má děti co sedí a nehýbou se. Jasně, že zlobit nesmějí a jsou hranice. Úmyslné ničení určitě není v pořádku. Ale pokud to jsou následky her, třeba, že z nepozornosti, je to v pořádku. Jsou opravdu malí. Napravovat se to začne až tak od 7, 8 let. Máme dvě děti 6 a 13 let, v bytě bydlíme 7 let, vymaloval se, když jsme ho koupili a teď cca před měsícem. Už jsou oděrky a cákance. Třeba nové podlahy vůbec, ty pořídíme až tak za 2 roky.:-D

  • Jsou to jen věci.. důležitější je rodinná pohoda, snaž se to tolik neřešit, pokud něco neničí schválně samozřejmě..

  • My sice děti zatím nemáme, ale i tak se nám spousta věí poničilo třeba už pár týdnů po rekonstrukci:-/ Také mě to štve, ale co člověk nadělá. Trochu mě uklidňuje když vím, že ta věc půjde v budoucnu renovovat (třeba parkety, nebo dřevěná deska od stolu by šla vyměnit, dřevěné dvířka od skříně znovu zbrousit a nalakovat). Když si třeba vzpoměnu, jak dlouho jsme vybírali vinylovou podlahu, kolik stála, a jak po 6 letech vypadá hrozně, tak si říkám, zda si příště nepořídit zátěžové lino, jako bylo v komunistickém paneléku (vypadalo zhorně, ale vydrželo vše). Snažím se trochu zpříjemnit byt tím, co se dá lehce obměnit - koberečky, dekorace, obrázky.

  • xxx827.6.2022 19:43

    Ahoj, to mě moc mrzí. Děti nemáme, ale nucenou rekonstrukci jsme doma také měli. Potřebovala vyměnit podlaha. Dlouho jsem váhali, zda zvolit dřevěnou podlahu nebo <a href="https://www.supellex.cz/vinylove-podlahy/">vinylovou</a>. Já si vždy přála dřevěnou, manžel byl spíše pro vinyl. No nakonec máme obě :-). Dřevěnou v obýváku a ložnici a vinyl v ostatních místnostech. Obě dvě jsou super, nejsou náročné na údržbu a žádné opotřebení zatím není patrné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist