Znaménka - akutní

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28303 13.2.2012 21:18

Ahoj,
můj problém je takovej, že se mi poslední dobou hodně dělají pihy a znaménka. Už před časem vy vyřezávaly některé na zádech. No a loni po Vánocích sem si všimla, že jedna z těch nádapnějších pih vypadá tak divně, jinak. Byl na ní malý hnědý výrůstek, ale pop pár dnech upadl. Sem v tomhle směru hypochondr, tak sem hned utíkala za mamkou ať mě objedná na kožní že je to vážný. Ještě mi cvaklo, že když sem byla malá strhla sem si velkou pihu na ruce, tak taky nevypadá zrovna krásně... Před pár týdny sem se odhodlala a objednala se ke kožařce, ale dali mi termín až na konec března. Jsem z toho docela nezvózní, protože jak jsem dneska tu pihu koumala, zase v ní jsou nějaký tmavý flíčky a je trochu červená... Mám hroznej strach, že by to něco mohlo být. Myslíte, že mám vyčkat do toho konce března, nebo zavolat na kožní, že jsem akutní a žádat bližší termín?
Děkuju za odpovědi a dobrou :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • měsíc už je prd doba. Pokud se jedná o kožní problémy tak si myslím, že potřebují delší dobu. Je to asi hodně individuelní.... jestli že tě to trápí, tak se přeobjednej, ale já mám také po těle dost pih a i velké, nikdy jsem si žádnou nestrhla, je pravda že babičce ve zneménku našli rakovinu a musela jíit na operaci, aby ji vyndali uzliny a eliminovali tak rozrůstání rakoviny, ale tohle nechceš slyšet :) být tebou nedělám si s tím hlavu :)

  • Zdá se, že objednání na měsíc je u kožařů běžné Chodím tam na kontroly každý rok, taky jsem samá piha, záleží na tom, jak vypadají, jestli jsou ploché, nebo vystouplé. Moji lekářku daleko víc znepokojují ty ploché, otřepané, ale zatím je vše ok. Něco podobného, co popisuješ, se mi taky stává. Mám jednu takovou vystouplou, na které se mi čas od času udělá tmavě hnědý, skoro černý výrůstek (kulička), někdy jich je i víc a časem odpadnou jako stroupek. Taky jsem to řešila s doktorkou a říkala mi, že pokud se ta piha nezmění celkově, že to bude jen sledovat. Už mi jich pár podobných odstranila, hlavně tam, kde mi překážely v podprsence, ale všechny byly bez nálezu. A jednu na ruce, taky takovou krásně vyboulenou mi téměř ukousl králík. Zahojilo se to a vypadá úplně stejně jako dřív, ani doktorka na ni neshledala nic zvláštního... Tak snad jsem tě trochu uklidnila... I když vážně stačí jediná špatná, ale za měsíc se nic moc nezmění. Buď už tam něco je, nebo není. Ale prevence není nikdy na škodu... vždy je lepší cokoliv špatného podchytit včas... Tak ať ti to dobře dopadne...
    A pokud máš strach, klidně té doktorce zavolej, ona se zlobit nebude a určitě se nějak dohodnete...;-)

  • Nedavno sem se taky objednala na kozni se znamenkama, ptz sem byla vyplasena. Mam jich docela dost a takova ty vetsi, vystouplejsi, hlavne na zadech, kam si samozrejmne uplne nevidim :D a par jich bylo i takovych "kritickych", ze se treba rozrustala do stran, na jednom byl nejaky vystupek apod. tak sem si je chtela nechat prohlidnou. Taky sem se stresovala jak neco a doktorka to prohlidla a nikde nic (zaplat panbuh). Protoze clovek, kdyz ma o sebe strach, tak vidi i to, co neni, tak uz to nezkoumej, pockej do brezna a uvidis, ze nic neuvidi :D ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist