Zlomenina

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41686 28.8.2011 21:31

Ahoj, jak se pozná zlomený nebo nalomený kotnik?? Měla jsem uraz ve stredu a doted to citim, da se to prechodit?? Co by se mohlo stat?? Diky za odp. nemuzu si dovolit marodit s tim to se dava rovnou sadra že??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To by si snad poznala, když bys měla zlomenou nohu :-o

  • Zlomenina 1. hodně bolí a 2. bys s tou nohou nemohla pohnout :) Je ale taky docela možné, že je kost jenom naštípnutá. Každopádně já bych valila na rentgen, protože křivě srostlou nohu bych opravdu nechtěla... Znám paní, má teď 60 let a od pětadvaceti kulhá... nepříjemné

  • Známá teď špatně šlopnula a přetrhla si u kotníku nějaký sval či šlachu, přesně nevím. Bolelo jí to a tak jela na pohotovost. Dostala na 3 týdnu sádru a jelikož to bylo u kotníku, nesměla chodit, takže jen ležela. Teď dostala na 3 týdny ortézu, chodit může, ale opravdu málo, pořád má berle, takže s tím se vlastně ani moc nachodit nedá. Kotníky jsou prevít, já bych to neriskovala a šla k doktorovi. Pak můžeš mít, nedej bože, následky do budoucna, třeba špatně chodit nebo při větší zátěži to může bolet... No jde o tvé zdraví, takže jak myslíš. Ale když se podíváš, všechny ti tu radíme, abys to nenechala jen tak být... ;)

  • Zlomenina by docela dost bolela. Tak zalezi jak moc to citis. Kdyby to ale zlomeny bylo, nebo jenom narazeny, tak bych to rozhodne nenechavala jen tak a neprechazela bych to. To by se mohlo vymstit. Za rentgen nic nedas hele :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist