Zkušenosti se stavbou plotu - úřady

Otázku položila: Anonymní uživatelka #301996 22.9.2017 9:14

Dobrý den,
nevím, jestli toto není téma úplně mimo tuto stránku, nicméně mě nenapadá, koho se zeptat na zkušenosti. S manželem uvažujeme nad koupí RD od developera, náš pozemek by sousedil s cestou města a na hraně pozemku vede kabel (v zemi) společnosti Cetin. Developer plánuje oplocení pletivem 1,2 m, což se nám zdá strašně málo, když je tam ta cesta a stromy. Na našem úřadu mi řekli, že nejjednodušší by bylo, abysme si stavbu plotů dohodli s developerem, ale ten to nechce, protože by to musel řešit u dalších minimálně 10 klientů a k tomuhle ta administrativa. Souhlas města by asi nemusel být takový problém, ale ten Cetin? Těžko seženeme podpis jednatele společnosti kvůli 10 m dlouhému plotu.
Řešili jste někdy podobný problém? Jak to probíhalo a jak to dopadlo? Moc děkuji za všechny zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, přecejen do toho máte co mluvit, když to má co dočinění s vaším pozemkem, zároveň však je možné, že když budete chtít vyšší plot, budete muset část nákladů zaplatit, což není nikterak hrozné, myslím, že takto se to dělá vždy, že se se sousedem dělí náklady pů na půl. Navíc nemyslím, že by to byly nějak hrozně velé náklady, viz.: http://www.amstor.cz/pletivo-poplastovane-zelene-bez-napinaciho-dratu-bnd-180-cm

  • donalabuznice28.2.2021 20:13

    Ahoj, podívala bych se na https://homezin.cz/media/jak-postavit-drateny-plot , kde je pěkně popsáno jak stavba takovéhoto plotu vlastně probíhá. Nám úřad povolil výšku pouze 1.5 metru, takže jsme to zkombinovali i s živým plotem a naprostá spokojenost.

  • Dorotka3715.5.2021 15:58

    Ahoj! Ať už budete plot stavět sami (jako jsme to udělali my) nebo za pomocí nějaké firmy, vždy si myslím že s těmito záležitostmi vám rádi poradí přímo v obchodě kde budete kupovat vybavení, případně firma nebo zámečnická výroba která by vám plot dělala. Od známé vím že se výstavbou plotů zaobírají například zde https://www.plot-eshop.cz/zamecnicka-vyroba/ tak můžete mrknout na jejich stránky, mají tam o plotech i pár článků.

  • Kristta22.6.2021 18:26

    Ahoj, tak to máte docela prekérku. No...určitě to bude chtít nějaký odborný názor. Ale myslím si, že by stačilo se zeptat u nějaké firmy, co se zabývá stavbou plotů. Měli by mít zkušenosti. My jsme teď stavěli plot z pozinkovaného pletiva tady https://eshop.mmploty.cz/pozinkovane-pletivo/ Poradili úplně se vším a o všechno se postarali. Tak snad jsem aspoň trochu pomohla.

  • esternovakova19701.11.2022 19:40

    Řešili jsme s úřadem na Praze 4 také historická okna. Povím vám, že bylo někdy báby na stavebním úřadě složité přesvědčit abychom si koupili třeba naprosto obyčejná okna z https://www.jis.cz. Nevím co ty ženské vidí tak strašného na tom, když třeba vybočuje jenom kus nějaké stěny o hloupých 6 centimetrů. Ach ti historici..

  • MagdaRadilka812.3.2023 6:32

    Po zkušenostech které mám bych si plot zaplatila sama, protože to je akorát zdržení. Než se ke všemu vyjádří tolik lidí, tak se nedočkáte. My jsme měli problém se sousedy, tak jsme nakonec náš plot natáhli před jejich, takže na našem pozemku, ale co, jinak bychom se ani dnes plotu nedočkali. Teď zase řešíme dálkové otevírání vrat. Manžel už ho objednal z https://www.pohonnavrata.cz/ , jen ještě není zadělané. Jak říkám, kolem domu je prostě pořád co řešit a dělat :-) .

  • Karla564627.4. 17:10

    Dobrý den, to je opravdu skvělá zpráva, že se vám podařilo najít stěhovací firmu Praha, která vás neodmítla a rychle vám vyhověla i přes blížící se Velikonoce. Musíte být opravdu rádi, že jste narazili na takhle spolehlivou a vstřícnou firmu. Nám se taky podařilo nedávno objednat stěhovací firmu, která nám přestěhovala nějaký nábytek na chatu. Teď už je všechno na svém místě a manželka se začala věnovat zvelebování chaty. Koupila si <a href="https://www.nt1.cz/funkcni-nano-natery/">nano nátěry</a> a už natřela plot kolem celého pozemku.

  • ivanka08728.2. 12:16

    Chtěla bych tady pochválit jednoho pána který pracuje jako zámečník praha 10 z https://lock-zamecnik.cz/zamecnictvi-praha-10 za vynikající práci kterou odvedl když jsme se vraceli z jedné akce domů a neměli jsme ani jedna klíče. On skutečně přijel asi ve dvě ráno a byl naprosto v pořádku. To nechápu jak se takto může žít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist