Zkrácený kývač u novorozence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #91034 18.2.2013 14:13

Dobrý den,dnes nám pan doktor zjístil,že naše mimi má zkrácený kývač na pravé straně.Už jsem si všimla dřív,že špatně otáčí hlavičku na druhou stranu,pasení koníčků taky není ono a celkově je stočené na jednu staranu.Máte některá s touto záležitostí zkušenosti?Jak probíhá rehabilitace a jak dlouho se cvičí?Dá se to vše napravit?Děkuji za odpovědi!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i18.2.2013 14:20

    Jestli se nepletu, tak to měl syn. Chodili jsme na rehabilitace a cvičili vojtu. Už si to přesně nepamatuji, jak to bylo, ale myslím, že jsme museli cvičit 2x denně doma. A jinak se cvičilo na rehabilitacích. Cvičení nebylo zrovna dvakrát příjemné, miminko u toho hodně pláče, takže to chce mít silné nervy. Prý ale nepláče bolestí, ale že se lekne, že se mu cvičením některé svaly samy hýbou. Poslali nás tam z neurologie a cvičili jsme cca 3 měsíce.

  • ahoj, my cvičili intenzivně vojtovku přes půl roku, jednou do týdne hodinu s fyzioterapeutkou, a 4x denně sami doma, byl to masakr. Ještě jsme byli až do první samostatné chůze pod dohledme neurologa (kontrola co 2 měsíce). Každopádně to začněte řešit co nejdřív. My začali ve 3 týdnech a dle fyzioterapeutky jsem měli začít hned po porodu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist