Zkoušky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45315 5.6.2011 13:12

ahoj chci se zeptat na pár věcí ohledně školy: chodim do 7 . a tak to ještě nevim a chci být připravená..
1.Gymnázium je to samý jako gympl?
2.Kolik času máte na přijímací zkoušky na střední školu/gympl? Kolik na učení, a kolik pak na to napsání testu ? :)
3.Na základce nejsou žádný závěrečný zkoušky?(nepočítám čtvrtletní práce)
4.nevite, jak sei nejlépe zapamatovat učivo ?
díky za odpovědi na VŠECHNY mé otázky
:D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, ano, gympl je to stejné jako gymnázium. Učit se na přijímačky můžeš jak dlouho chceš, to záleží jen na Tobě kdy se do učení pustíš :-) Přijímačky má každá škola jiné, až to bude aktuální zajdi na dny otevřených dveří, tam Ti řeknou co a jak. A na základce zatím nejsou žádné závěrečné testy, neboj. A ohledně paměti, to má každý taky jinak. Někdo se učí přes den, někdo spíše na večer. Ale to už musíš vědět sama, co je pro Tebe nejlepší. Určitě bys neměla být unavená, takže se nedoporučuje třeba učení po sportu a tak. Než budeš končit základku, tak určitě ještě budeš mít další informace, většinou se chodí se základkou do informačních center na úřadech práce, kde se dělají i různé testy, který obor se k Tobě hodí a tak. Jinak zrovna gympl je taková univerzální škola, takže spíše vhodná jako příprava na vysokou. Je super, že tak brzy přemýšlíš nad svým vzděláním! Prober to určitě i s rodiči ;-)

  • Když se zajímáš o gymnázium, tak tady je pár věcí, já jsem teď právě maturovala na gymnáziu. :))
    Učila jsem se celou základku, měla jsem samé jedničky, takže jsem šla bez příjimacích zkoušek, což se fakt vyplatí. ;) Jinak psali nějakej test, všechny možné obecné otázky. Gymnázium je všeobecná škola pro přípravu na vysokou, jak už tu bylo řečeno, ale může být i trošku nějak zaměřený, je dobré se podívat, kolik jakých předmětů ve kterém roce je. My jsme měli všechno - češtinu, matiku, jeden jazyk jako pokročilý - u mě je to němčina, od prváku jsme dostali druhý jazyk - angličtinu, chemii, biologii, tělocvik, fyziku, zeměpis, základy společenských věd, konverzace z vybraného jazyka. To je asi takový základ, počty hodin se ale v ročnících měnily. V prváku jsme si mohli vybrat mezi výtvarkou a hudebkou, měli jsme počítače, ve druháku jsme si měli zvolit z několika různých předmětů - já si zvolila administrativu a ruštinu. Ve čtvrťáku jsme už neměli zeměpis a ostatní přidané předměty, jen ty, jak jsem psala, základní. Ale volili jsme si semináře podle toho, z čeho bychom chtěli maturovat. Takže jsem dostala navíc seminář ze zeměpisu a základy společenských věd a konverzaci z němčiny. Celý gympl jsem se poctivě učila, sice jsem měla 3, ale ta byla z matiky a fyziky, což se prostě naučit nešlo a na tyhle předměty nemám hlavu, bohužel. :( Ale i tak jsem měla za celé studium průměr 1,5.
    Musím říct, že v poslední době gympl berou jako něco hrozného, protože vlastně po maturitě nejsi nic, ale já jsem tam byla neskutečně spokojená. Nevěděla jsem, co dělat po devítce, chtěla jsem na přírodovědné lyceum a díkybohu, že jsem nešla, protože na gymnáziu biologie a chemie patřila mezi mé ne moc oblíbené předměty. Na základce mi přišlo všechno jednoduché a myslela jsem, že když mám 1 z chemie, bude to dobrý, ale na gymplu je to všechno do hloubky a tam jsem poznala, že to pro mě není to pravé ořechové.
    Teď mám po maturitě, z ústních dvě 1 a dvě 2, písemné jsem taky udělala, jen ještě nevím za kolik. :D Ale hlavní je, že jsem zjistila, co chci dělat. Všechny přihlášky mám na němčinu - doufám, že to vyjde a konečně budu dělat jen to, co opravdu chci. :))

  • Simone5.6.2011 16:09

    Ahoj, holky už ti odpověděly, tak já jen doplním. U nás na základce těm, kdo měli zájem, zajistili schůzku v pedagogicko-psychologické poradně. Pokud to ve škole nemáte, určitě o tom řekni doma a objednej se tam. Kromě toho, že ti poradí, na jaký gympl (mimochodem: gympl je hovorový pojem pro gymnázium;) se hodíš, mohou ti doporučit i jiné střední školy (třeba ekonomku, konzervatoř apod.). Stejně tak ti i poradí, jak se na zkoušky připravit a dostaneš informace ohledně přípravných kurzů, kterých je fůra a záleží na tom, co ti nejde a kolik peněz a času chceš investovat. Ohledně učení: příprava na gympl by ti měla zabrat od půl roku do roku, záleží na tom, zda se učíš rychleji nebo ti to trvá déle. Přitom neplatí, že kdo se dokáže naučit rychleji, je chytřejší, ale prostě každý má jiný rytmus. Také se liší denní doba učení. Někdo se radši učí ráno nebo hned po škole a někomu to líp myslí večer. To nejlépe zjistíš, když zkusíš obě varianty a pak se rozhodneš, co ti sedí víc :)

  • Všechno už tu bylo řečeno, taky mám gympl a jsem za něho ráda, protože jsem pak měla na vejšce výhodu o proti lidem z nějaké oborové střední-hlavně v matice a fyzice. Ale vše záleží na oboru, který si pak vybíráš, protože pokud chceš pak třeba akonomický směr (nebo kluci třeba strojárnu), tak tam si myslím, že gympl zas výhra není.
    Pokud se musíš učit už na ZŠ, tak pak na gymplu budeš mít asi celkem frkot, já se na ZŠ neučila skoro vůbec, jen jsem dělala úkoly a přečetla si jednou sešit před písemkou měla jsem nejhůř asi 2 dvojky. Na přijímačky jsem se učila asi nějak od jarních prázdnin. Dostala jsem se v pohodě, ale měla jsem nějaké body ze ZŠ za úmístění na olympiádách. Na gymplu jsem se v prváku musela naučit učit, pak už to člověk vychytá a ví jak na to. Takže pak už jsem se tolik neučila a občas to flákala, měla jsem teda i 4, ale člověk pak ví, co je pro něho důležitý předmět a co ne. :D Protože na ZŠ jsem si třeba na písemku přečetla 2 strany v A4 sešitě a přišlo mi toho hodně, na gymplu se pak člověk na písemku učí třeba půl sešitu. (na VŠ třeba pak troje skripta :D )
    Na vejšky jsem se pak taky dostala a mohla jsem i vybrat. VŠ je pak o přístupu, někdo zdivočí a někdo to bere svědomitě. Důležité je vybrat si, co Tě zajímá. Ale to je pro Tebe ještě hodně daleko...
    Tak ať se Ti daří ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist