Zkažená pleť kvůli roušce - nezvládám to

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411883 30.4.2020 20:52

Ahoj, jak jsem už četla hodně fór tak nejsem jediná a má teď hodně žen problém s pletí kvůli roušce takže oblast kde se rouška nosí. Já mám nejhůř na tom bradu a okolí úst, tvoří se mi tam napite pupínky, sice menší, ale napite a je jich třeba i deset najednou a tvoří se pořád dokola, zbavím se nějakých a jsou tu další denně přibývá další jeden a já už jsem z toho opravdu na infarkt. Už jsem se i rozbrečela při pohledu do zrcadla a když cítím že se mi tvoří další mám zkažený celý den. Jsem z toho psychicky opravdu špatná, a je mi na zvracení když si roušku nandavam a přemýšlím kolik pupínků mi opět přibyde. Zůstávají mi z nich fleky nebo stroupky a tvoří se furt další. Mám opravdu osypanou bradu po stranách okolí úst a prostě i spodek tváří kde rouška taky zasahuje. Prostě z rousky. Protože jinak mám pleť krásnou a nemám ani extra problematickou. Sem tam pupínek ale ne rozhodně to co mám teď. Jen v té oblasti roušky. Nic na to pořádně nepomáhá na pupínek si dám Tea tree olej ale jak říkám přibývají další a další a už to tam mám akorát vysušené a podrážděné. Vypadám hrozně...stydím se roušku sundat před kamarády a před chlapem ? Trauma. Bože, jsem hezká holka a tohle mě opravdu ničí. Nejhorší je že rouska možná bude až do konce léta a já začínám za dva týdny makat v obchodě 12ctky. Nedokážu si představit jak budu vypadat ! A s takovou se mi tam udělají jizvy , a pleť se mi tam možná už ani nespravi protože tohle ji úplně ničí , za tu dobu než se roušky zruší budu vypadat nevím jak. Co děláte jestli s tím máte taky problém? Jak to berete? Já už si neodpustim větu ať jdou s roušky do prdele, nebudu kvůli tomu jako mladá holka šeredna. Mluví ze mě fakt emoce no...píšu to a Bulím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy1.5.2020 12:14

    "Nejhorší je že rouska možná bude až do konce léta a já začínám za dva týdny makat v obchodě 12ctky. Nedokážu si představit jak budu vypadat !"

    Tak tahle věta mě pobavila, vůbec celý tenhle ufňukaný příspěvek. Vidím malý děcko, který se vzteká a dupe, že musí nosit roušku :-D Každej jinej by řešil, jak bude těch 12h v práci pod rouškou dýchat a potit se, ale ty řešíš pupínky 🤦‍♀️ Neřeš pupínky a konečně dospěj!

  • Promin ale za me je smutne ze tady kafras na rousky kvuli hloupym pupinkum ktere myslim nikomu krom tebe ani v hlave nelezi, zatimco umiraji lide. Nejenom u nas ale po svete. Ty rousky maji pomoct (byt alespon minimalne) nam vsem a myslim ze nejaky blby pupinek je jen mala dan za zdravi a za to aby se to sireni zastavilo, nebo ne?
    Nechci at se na to ty nebo kdokoliv jiny urazi, ale je to tak. Boze kdyz potkavam lidi,rodinu, kamarady... nezkoumam jestli a kde maji nejaky blby bedar, protoze je to normalni obycejna vec!!!
    A mezi nama, tolik lidi si stezovalo na rousky - ale kdyby sedeli doma, vubec by si stezovat nemuseli... (Nemluvim o tech kteri museli i po dobu omezovani denne chodit do prace).

  • Za mě doporučuju přepnout se z nastavení, jak je to strašné, na nastavení, že se to vyléčí. Akorát si negativními myšlenkami přivádíš špatnou náladu a více pupínků, zákon přitažlivosti. Co mě pomáhá, tak je domácí med. A přesně jak se píše už u prvního komentáře, nehroutit se ze špatné pleti a být rád, že jsme zdraví.

  • Mne se libi, jak ses tu několikrát pochválila, že ses přece hezka a krásná holka... :-D:-D Koukám, že sebevědomí Ti vůbec nechybí, tak proč řešíš pupínky, když jsi jinak krásná. :-)
    Jakou roušku vůbec nosis? Jednorazove, nebo bavlněné? Podle mě ta bavlněná bude lepší. Zkus si ji třeba ne tolik pritahovat k obličeji, ale mít ji volněji, hlavně ať na tom obličeji prostě něco máš. :-) A nebo ted buď 14 dni doma, než nastoupis do toho obchodu aby pleť mohla dýchat a třeba se to zlepší. :-) Určitě si pravidelne čisti pleť a můžu doporučit i konopné masticky z lékárny primo na akné, třeba to nebude tak hrozné, když ji budeš mazat každý den.

  • Verczula1.5.2020 16:49

    Může to být i pracím prostředkem, který na roušku používáš. Pleť pod rouškou potřebuje úplně jinou péči, než běžně, stačí si zadat do googlu a vyleze ti spousta tipů.
    Nicméně třeba se přestaneš hodnotit na základě vzhledu.

  • Kuliskova24.11.2021 20:09

    Myslíte si, že je v rouškách nějaký rozdíl? Z hlediska toho jak škodí nebo neškodí pleti?

  • Kuliskova24.11.2021 20:09

    Myslíte si, že je v rouškách nějaký rozdíl? Z hlediska toho jak škodí nebo neškodí pleti?

  • Halasokova25.11.2021 12:53

    Kupovala jsem si roušky a potom respirátory vždy kde to bylo zrovna levné. Pak jsem ale začala mít problém s pletí a musela jsem to řešit. Nakonec jsem si začala kupovat respirátory, které jsou dermatologicky testované a jsem úplně bez potíží.

  • Kuliskova26.11.2021 19:16

    Můžete mi prozradit prosím, kde berte ty kvalitní respirátory?

  • Halasokova27.11.2021 9:17

    Podívejte se na dermatologicky testované respirátory https://www.prozdravotniky.cz/zhishan-respirator-tridy-ffp2-s-ce-certif/ , které jsou k pleti opravdu příjemné a nejsou pro ni nijak závadné.

  • Já když jsem venku, tak ji mám jen, když je kolem víc lidí.
    Chůze je olympijský sport a při sportu ji člověk nemusí mít...
    Máme používat selský rozum.
    A kdybys měla fakt akné, to by jsi dělala co?


    A souhlas, ať se rousky nosí dobrovolně....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist