Zjišťování čípku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27440 27.7.2011 9:25

Ahoj holky, zajímalo by mě, jak se připravujete, když si jdete zjišťovat čípek (nevím jak to napsat :-)). Já si vždy umyju mýdlem ruce, ani se neutírám, abych se něčeho nedotkla. Nebo to zkouším ve sprše, ale pořád mám strach, abych si tam nezanesla nějakou infekci, co vy na to? Děkuji za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • určitě umýt ruce ale i utřít aby se po vysunutí prstu dala poznak konzistence hlenu,pokud bude prst mokrý tak to může být zkreslené.Nejlepší poloha je podle mě sednout na bobek.Po zasunutí musíš hledat takový výstupek ten se mění podle toho v jaké čísti cyklu jsi,před ovulkou je delší a tuhý před ovulací se začně zkracovat a měkne v době ovulace je spíš takový rozpácnutý a hodně měkký.Na tom hrbolku je malý otvor a ten se také mění podle toho v jaké části cyklu jsi,před ovulací se začně otvor otvírat a po ovulaci se zase zavře.Chce to několikaměsíční cvik aby jste poznali co se s ním děje.Pokud je špatně nahmatatelný je to v době ovulace a pak může být takový i těsně před MS kdy se znovu otvírá a odchází tudy MS.Určitě ho najdete :-) je to jediný "divný" výstupek v pochvě :-) jinak ucítíte měkkou sliznici pochvy kromě tohoto místa.

  • No já se přidám s doplňující otázkou, jak se to vlastně zjišťuje, co mám zjistit apod. Nějak jsem této metodě nepřišla na kloub....a ani nevím, kde přesně ho v těle najdu (teda vím, kde hledat :-D Ale která část to přesně je :-D - snad mě chápete :-) )

  • Já si čípek sice nekontroluju, ale zavádím si utrogestan 2x denně. Jsem náchylná na infekce, tak jsem si koupila balíček rukavic a od té doby je všechno v pohodě a nic si tam nezanesu. I po umytí rukou ti za nehtem zůstane spousta špíny.

  • Já si čípek kontroluji vždy když jdu na záchod. Umyju si ruce a osuším. Neměla jsem problém ho najít. Zatím jsem ho kontrolovala první měsíc, ale jasné změny jsem rozeznala (měkost, tvrdost, výška, změna hlenu). Jo a z infekce strach nemám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist