Zduřelá mandle

Otázku položila: Bývalá uživatelka #196235 27.5.2020 16:12

Ahoj holky, prosím o radu. Dnes ráno jsem se probudila s bolesti v krku, levé mandle. Tak jsem se šla podívat a mám ji úplně zdurenou a je tam jakoby krevní srazenina. Dost to bolí,nemůžu polykat, nic. Nechápu kde jsem k tomu z ničeho nic přišla, jen jsem teď dělala v dost prachovém prostředí, tak jestli to může mít nějakou souvislost? Zítra zajdu k doktorovi jen nevím jestli se jedná opravdu o zánět a čím si případně ulevit od bolesti. Snad na to zaberou antibiotika, četla jsem že nějaké takové abscesy se musí rozříznout, zažila jste to některá? Z toho mám celkem strach, aby mi něco pichali do krku.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano, muze to byt z prachu, nebo klidne z toho ze te nekde ofouklo.. Ja bych koupila v lekarne nejake cucaci desinfekcni tabletky a videla bych. Pokud by se to nezlepsovalo, sla bych k lekari a rozhodne bych lecbu nechala na nem.
    Na tvem miste bych ted nehrotila nejake antibiotika jak pises, je blbost vse resit hned atb.
    Tak nejak se mi zda, jestli nejsi ta osoba co tu porad foti ty cepy na mandlich, protoze ta je v tomto tak hrozne hystericka a az bych rekla hypochondricka.
    Pokud si nejsi jista, jdi k lekari. Diagnoza pres internet (at uz na diskuzi ci ,,sebediagnoza,,) je blbost.

  • Ulevit od bolesti můžou cucací tablety, které koupíš v lékárně. Může se jednat o počínající angínu a nebo taky ne. To si určí lékař dle CRP a klinického nálezu a podle toho ti dá antibiotika a nebo jen doporučí kloktat a nebo cucat ty pastilky. V případě teploty pak léky proti horečce.. Pokud jdeš zítra k doktorovi, tak pak budeš vědět co to je. Teď bych doporučila dostatečně pít, tím se vlhčí krk a bolest je menší, cucat pastilky nebo kloktat či si udělat priessnitzuv zábal.. :-)

  • almi27.5.2020 22:02

    Určitě zajdi k lékaři, mohou to být příušnice, přestože jsi třeba byla řádně očkovaná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 426 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist