Zcela bez plenky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34177 5.1.2012 20:07

Docela me oslovila bezplenkova komunikacni metoda, ted ctu knizku Bez plenky od Bauerové, nicmene zarazilo me to, ze autorka propaguje mimco zcela bez plenky..tak sem zmatena, myslela sem, ze musi mit aspon balvnenou plenu kvuli kyclim? jak je to s temi kyclemi, vy co praktikujete BKM? diky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • holky nečtěte tolik tyto moderní knížky, chudáci děti pak trpí tím modernizováním výchovy a starání se o ně.....

  • full.avl5.1.2012 20:17

    tady o tom něco máš napsané http://www.womenzone.cz/encyklopedie/bezplenkova-komunikacni-metoda uživatelka marinerka tam to docela hezky píše, a když nebudeš vědět, tak napiš přímo jí. :)

  • já se o tuto metodu začala zajímat až příliš pozdě, abych ji mohla praktikovat u svého dítěte. Paní co se mnou rodila, se o to doma potom pokoušela a byla celkem spokojená, ale jjeí malá měla pro jistotu vždy plenu, úplně 100% úspěch opravdu neměla.
    Já začala syna v době, kdy sám bezpečně seděl vysazovat na nočník, hned pochopil co se po něm chce. Plíny má ale dál a třeba po spaní nebo jídle je nočník vždy použitý, chce to vychytat tu dobu, kdy zrovna potřebuje. Teď to máme tak, že v plíně skončí menší část čůrání, zbytek jde do nočníku. Tento systém mi vyhovuje.

  • v dnešní době se nedává žádné prventivní balení (díky včasnému UTZ kyčlí a včasnému odhalení problému)-můžeš nosit dítě v šátku na tzv. žabičku-prakticky od narození (tato poloha se doporučuje-narozdíl od kolébky- i pro děti, které mají s kyčličkami probléma do jisté míry může nahradit i ty Pavlovy třmínky). Já osobně jsem tuto metodu nepraktikovala-nešlo mi to, cítila jsem stres (no jo, chtěla jsem, aby to bylo dokonalé a nedokázala jsem snášet nehody, nechtěla jsem doma mít lecos pozanmenané vylučovacím procesem a hlavně jsem vůbec neviděla, že by mi dítě něco signalizovalo-a to jsme spolu v těsném, nerušeném kontaktu od jeho narození), ale co vím, tak se většinou používá alespoň nějaká "minimální" plena nebo normálně jednorázovka s tím, že ji vždy sundáš, takže Ti na celý den vystačí třeba jen jedna (protože ji dítě prostě nevyužije)

  • my jsme začali bezplenkovat kdyz byl malej opruzenej z pamprsek, ale ted v zime na to nejak nemam bunky, v lete to slo dobre, deti nejsou tak navlecny, muzou byt nahulaty, tak jsem ho proste dala vycurat, ale ted kdyz ma na sobe porad nekolik vrstev, tak na to nemam a kdyz ho jednou za cas zkousim dat vycurat, tak se vzpouzi a nechce, tak ho nenutim a nekdy se vycura uplne bez problemu. byla jsem na setkani rodicu ktery BKM praktikuji a vsichni nejakou plenu vetsinou bavlnenou pouzivaji, znam i maminu ktera bezplenkuje s jednorazovkama. jde o to ze mimi cura tak casto a nekdy tak malinko ze to nezachytis a porad ho prevlikat neni zadny med, proto je fajn mit aspon nejakou malou plenu jako pojistku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 499 odpovědí a 409 693 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist