Zažloutlé prádlo

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30081 27.3.2017 14:19

Ahoj, máte prosím něco osvědčeného na zažloutlé prádlo?? Dneska jsem začala prát věci na druhé mimčo, vybalila jsem z krabice zabálku po starším a koukám, samý žlutý flek :( přitom jsem ji určitě ukládala čistou..navíc je to v horní části, nechápu, kde se tam ty fleky vzaly, když ostatní věci byly čisté :( Zatím jsem zkoušela žlučové mýdlo a vyprat na 40, ale nic moc rozdíl :-(

Děkuju..koupila jsem Savo Perex, ale teď to vypadá, že to jarní sluníčko vytáhlo i bez toho :-) tak uvidíme..každopádně díky za rady!

  • 27.03.2017 16:35:17 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně tohle udělaly bílé kalhoty, které jsem dva roky nevytáhla ze skříně. Byly přeleželé, ale po vyprání to zmizlo. Pokud jsou ty věcičky bavlněné, zkusila bych vyprat na vyšší teplotu.

  • dancewomen27.3.2017 14:38

    Mně to některé dětské věci taky udělaly,některé vyprat šly některé ne:-(

  • sisterrys27.3.2017 15:06

    Dělá to dětský olej nebo podobné mazání, je fakt zajímavé, že to zezloutne po tom delším uskladnění. Moje mamka s tím má bohaté zkušenosti, většinou pomohlo normálně vyprat. Je ale fakt, že třeba staré plátěné košilky, které byly zažloutlé nejvíc, vyvarela. A tipuji, že ostatní prala na 60. Ještě bych zkusila přidat do praní sodu na praní, tu používám na fleky od jídla a zabírá celkem dobře.

  • Resila jsem ted to same, nastrouhala jsem mydlo jelena spařila do 3/4 varici vodou hodila 2 vršky sava perex, mensi mnozství kvůli tomu ze jsem tam měla i barevne a až to schladlo tak že jsem tam udržela ruce rozmichala poradně a vše jsem namočila přes noc ( velke skvrn namydlila jelenem přímo, )bylo to tam tak 16 hodin a nezustal ani jeden flek, a pak jsem teprve začala toto odmočené prát v pračce ani zaprané barvy krásné a bílá zářivá

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist