Zažádání o výživné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52229 4.3.2012 10:43

Dobrý den, chtěla bych se zeptat do kdy mám zažádat o výživné. Bude mi 29. března 18 let a mám právě zažádat o výživné. Mám to dát k soudu až po 18 nebo ještě před 18 rokem? Je to jedno nebo na tom nějak záleží? Nevíte jestli se k žádosti musí také částka nějak rozepsat (např. jídlo - 3 000; škola - ????....)? Děkuju za radu :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • najdi si nejakou pravnicku,ta ti poradi, popripade to s tebou sepise, nebo bych se radila na socialce,tam by ti meli poradit take.

  • Zajdi za nějakým právníkem, ten ti nejlépe poradí jak to sepsat, aby to bylo v pořádku a platné. Každopádně, ty uvedeš částku, kterou si představuješ, ale soud určí kolik budeš dostávat. Samozřejmě s ohledem na plat toho, kdo by ti měl výživné posílat, rozhodně nečekej žádnou horentní sumu ;)

  • Než ti bude osmnáct, sama o výživné žádat nemůžeš. Nejsi zletilá a nejsi tedy způsobilá k právním úkonům. Nevím, koho chceš o výživné žádat. Zda oba rodiče, protože u nich nežiješ a oni ti nic nepřispívají. Nebo jednoho z rodičů, protože žiješ s rodičem druhým. Jestli chceš poradit, jak to napsat a přilbížit mi situaci, pošli mi vzkaz, poradím ti. Za právníkem chodit nemusíš, s tímto ti poradí na sociálně-právní ochraně dětí a zdarma. A nebo ti s tím zadarmo poradím já:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist