Zásnuby/svatba

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46046 6.12.2011 15:24

Ahoj holky, tak nějak ani nevím, jestli žádám o radu... spíš bych se chtěla jen "vypsat" a znát váš názor. S přítelem jsme téměř tři roky. Téměř tři roky spolu bydlíme... No a já bych se vdávala :( Je to asi brzy, že... ale tak nějak nevím. Bude mi 30, přítel je o 12 let starší... Neženu ho do svatby, nejsem člověk, co tlačí na pilu... ale když vidím, jak moji kamarádi žádají své partnerky o ruku po ani ne roční známosti, říkám si, že já asi nebudu ta pravá :/ Když jsem se s partnerem o svatbě bavila, tak mi řekl, že zatím nemá důvod si mě brát. Tak jsem mu jen řekla, že jsou lidi, pro který je důvod jen to, že se milují a chtějí spolu strávit zbytek života... Dál to téma neřeším. Jen je mi vždycky ouvej, když si přečtu další zasnoubení v kruhu mých přátel na FB. Jsem divná? Vím, že svatba nezaručí kvalitu vztahu do budoucna, ale myslím si, že ho nějakým směrem posune... Přede mnou měl přítel 10ti letý vztah s ženou, které vychovával její děti. Říkám si, že jestliže se neoženil do ted, tak se zřejmě ženit ani nebude. Co s tím? Jsem fakt marná... vím, že mě tohle "truchlení" zase přejde, ale musela jsem se vypsat a přečíst si názor někoho jinýho... :)

Děkuju za všechny rady :) chtěla jsem znát názor ostatních a svym způsobem se dokážu ztotožnit se všema názorama, holt v tom nemám jasno :) Mám vždycky takový období, kdy prostě nevím... Moc bych si to přála, ale jak tu spousta z vás napsala, neměla bych radost z toho, kdybych si to nějakým způsobem "vydupala"... a po pravdě, to bych ani neudělala! Proto se vypovídávám tady a "nestěžuju" si jemu :) Vím, že mě to zase přejde a pak by mě mrzelo, že jsem mu to řekla a třeba z pozdější žádosti o ruku bych nebyla tak nadšená, jelikož bych věděla, že to udělal jen kvůli mně. Taky si občas říkám, že ten papír nic neznamená, ale nerada bych čekala do svých 40ti. To už bych si pak ženicha hledala hůř... Na miminku taky pracujeme už téměř 2 roky a nedaří se :( ... Prostě je to všechno se vším :) Jsem typycký rak - náladová, melancholická... takže když přijde to "moje období" řeším! :) Ale řeším tím stylem, že to řeším jen v sobě a nevyčítám. Holky fakt moc děkuju! :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak mě to zase brzo přijde:))) myslím, že není kam chvátat, aspon se máte pořád na co těšit. Mě přítel požádal o ruku po 11 letech vztahu. Je o dvacet let starší, milujeme se, zvládli jsme spolu hrozné věci a ta svatba je taková odměna za to, co jsme spolu vydrželi. Budeme se brát na naše dvanácté výročí a plánujeme adopci. Jestli se přítel na svatbu necítí, tak bych do něj nehučela. Nechtěla bych, aby jsi mě bral protože to chci já, ale protože to chce on! Když tě vezme na nějakou romantickou procházku (nebo něco podobného) a NEČEKANĚ tě požádá o ruku... je to to nejkrásnější! Ale svatba není všechno....

  • takže brzy to určitě není,já jsem s přítelem chodila 2 roky a vzali jsme se letos v září.Je pravda,že jsme se předtím dlouho znali,ale nechodili jsme spolu,jsme šťastni,a to i když já má 26 let a on má 45,za tři týdny máme termín porodu a už se těšíme.....milujeme se

  • Verousek896.12.2011 17:23

    Tak mně je 22, příteli 25 a svatbu jednou určitě plánujeme, protože mám stejný názor jako ty, že svatba je v životě významná událost. Nejsem ten člověk, pro kterého to znamená jen papír, ale má to pro mě své místo v životě. Svůj význam. Ale pokud se ženit nechce, tak já bych do chlapa netlačila. Pro mě to pořád zůstává tradicí, že chlap má koupit zásnubní prsten a požádat slečnu o ruku nečekaně, pak zásnuby a do roka a do dne svatba. Já se se svým přítelem o svatbě nikdy nebavila, jen jsem se ho jednou zeptala, jestli by se chtěl někdy v životě ženit, nebo jestli je proti svatbě, načež mi řekl, že se ženit jednou určitě chce. Pak jsme byli před 2 rokama na svatbě mého bratra a tam mi přítel řekl, že už to nebude dlouho trvat a požádá mě taky. Ale kdy to bude ... to bude překvapení :) Já zatím na svatbu nespěchám, takže to neřeším, ale popravdě, v tvém věku bych ráda byla už několik let vdaná. Ale jestli to vyjde, to se nechám překvapit.

  • Ahoj, tak já si myslím, že brzo není, ale záleží opravdu i na tom, co chce tvůj přítel. Jestli se ženit vůbec chce. My to máme trochu jinak, ale jsme spokojeni, žijeme spolu dva roky a svoji jsme 8 měsíců a vedle mě si hraje plod naší lásky. Ale mě je přes třicet a miminko jsme po roce vztahu oba chtěli a já brzo otěhotněla, o minulých vánocích mě dnes už manžel požádal o ruku, v dubnu jsme se brali. Kdybychom neměli miminko, tak asi se svatbou počkáme, byly jsme spokojeni i bez papíru. Ale chtěla jsem, abychom byli rodina.

  • a u nás je to opačně, přítel by se ženil, ale já v tom nic nevidím a hodně s tím otálím. Je mi s ním fajn, ale papír na to opravdu nepotřebuju, už teď se chováme jako manželé a žijeme jako normální rodina i s mým malým synem.

  • Ahoj taky jsem se moc chtěla vdávat ale přítel nemá potřebu se ženit, taky mě to mrzelo ale pak se stalo to že tatka si našel milenku po 20letém výročí a když jsem viděla mamku jak se sesypala tak i když mě to moc mrzí že asi ten nejkrásnější den v životě ženy nezažiju tak jsem rezignovala a řekla že se vdávat nechci abych se pak nervovala kde vezmu na právníky kvůli rozvodu a tak to nemám zapotřebí když začne blbnout kopnu ho doprdele a nebudu muset řešit rozvod vyrovnání majetku a tak.Nevím jestli ti to pomůže jen mě napadlo že názor taky prospěje.

  • petulinkaa136.12.2011 21:06

    No slovo brzy bych nepsala,co je brzy? ja si nemyslim,že svatba je ovlivnena nejakou dobou jak spolu ti dva dotyčný jsou .Pro nekoho je brzy toto pro jinyho zase jina doba.Každopadne svatba by mela byt opravdu z lasky a ne nejakym duvodem ovlivnena,takže se holka neboj.Veřim,že se chceš vdávat,tak každá chce byt alespon jednou tou princeznou.Me napriklad manzel poprve požádal o ruku po mesicnim vztahu,to bylo takovy,že mi dal prstynek s tim,abych vedela,ze o me stoji a ze si me chce vzít.Po roce spolu byla oficialni žádost o ruku a za půl roku svatba.Takže jsme se brali po 1,5 roku vztahu.Dneska jsme spolu 5 let z toho 3,5 roku manžele a je to krasny,ale proto,ze to prislo od srdicka,takže i kdyz ti rika,ze nema duvod,treba uz neco chysta a dela se jen,kazdopadne tlaceni na pilu se nevyplaci.Prece by si nechtela svatbu kterou on by vlastne nechtel....řekla bych,že budeš jednou jeste překvapena :-) jen na to nemysli :-)

  • Ahojky a nemas doma nahodou mojeho chlapa :-)) Jsme vekove jako vy a me pritel rekl tesne pred tim nez se narodil maly, ze se zenit nikdy nebude. A to ja blahove cekala jak me aspon v tehu pozada o ruku a nic. Protoze kdysi rekl, ze k oltari pujdu max s nim,.....No maly ma dva a půl mesice a vim ze me ani nepozada, takze svatba nebude. Co se narodil maly, tak jsem ze zacatku po tom prahla,ale ted vim, ze jsou dulezitejsi veci nez svatba. Uplne te chapu jak se citis, citila jsem to stejne akorat bych se chlapa nikdy nezeptala, protoze jak uz tu kdosi psal, jestli chce - udela to, pokud ne, tak za zadnou cenu bych ho nenutila, nemelo by to cenu a tebe by to taky nemohlo ani tesit. Co ti poradit, nejsi jedina, kterou si chlap nechce vzit a hlavne kvuli tomu neves hlavu, opravdu to neni to nej ve vztahu, dulezitejsi jsou jine veci. A ja si rikam, ze jednoho dne prijde k rozumu a budem komplet rodina,ale to az jedine on bude chtit a taky abych jeste chtela ja :-))) Zamer se na neco jineho a hlavne to tem ostatnim prej!!

  • Neboj co se má stát stane se :D Já mám partnera od svých šestnácti, hned po vojně jsme spolu začali bydlet a teprve při otěhotnění s mým starším synem padlo slovo svatba. Do té doby jsme to ani jeden nepovažovali za nutné když je člověk šťastnej tak ten kus papíru nepotřebuje. V těhu už nám to připadalo jako opravdové uzavření naší rodiny a proto jsem se v pátém měsíci vdávala. Vůbec toho nelituju a ani toho ,že to bylo po tak dlouhé době. Každý muž i žena mají rozdílný názor na manželství a je to jen na tom druhém jestli ten názor zdílí taky či je ochotnej ho respektovat.

  • Martasek897.12.2011 9:49

    Já měla 4 roky přítele, taky jsem už chtěla svatbu, mimi, atd, ale oba jsme studovali a bydleli každý u rodičů. Nyní je mi 22 let a mimi jsem chtěla už několik let. Plno spolužaček mimi už mělo, taky jsem záviděla. Poté jsem se seznámila s klučinou, nyní je mu 23 let, ženit se nechtěl, je to jen papír, ale dali jsme se dohromady, po necelém měsíci spolu začali bydlet, chystali svatbu po necelém půlroce, během příprav zjistili, že se nám zadařilo mimi - po 4 měsících snažení a nyní jsme spolu rok a 7 měsíců, máme skoro půlroční holčičku a jsme spokojení. MOC :)

  • No vidíš já jsem taky rak :D . Nech to, třeba právě až se Vám zadaří proběhne hlavou tomu tvému to samé co proběhlo tomu mému. Jééé jsem v tom zamotaná:D Ono mimi dokáže hodně změnit povahu jak chlapům tak ženám. Nech se překvapit a užívej si života plnými doušky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist