Zásnuby a zásnubní prsten

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45741 5.5.2012 12:38

Holky, možná některé z vás pobavím, ale prostě se musím poptat. Před několika dny se můj přítel začal chovat divně a pak se mě úúúplně nenápadně zeptal na míry mého levého prsteníčku a normálně vzal metr a začal měřit :-D Takže já samozřejmě očekávám, že mě někdy asi požádá o ruku a jsem z toho celá hic a nemůžu se na nic soustředit. Zároveň se ale bojím, že vybere špatnou velikost a tak se vás chci zeptat: mám mu říct, jako mám velikost prsteníčku nebo to mám nechat celé na něm? Všimla jsem si totiž, že si zapsal špatné číslo, protože to neumí měřit a já bych nerada, aby pak s tím měl problémy. Jak byste to vyřešily? Případně jak probíhaly zásnuby u vás (ptám se hlavně na prstýnek)?

Holky, všem děkuji za odpovědi! Asi to nechám být a nebudu mu kazit jeho snahy. Možná budu překvapená a pokud ne (což doufám) a jedná se opravdu o chystané zásnuby, tak aspoň později budu vzpomínat na to, jak byl můj přítel nesmírně roztomilý a "nenápadný" :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych mu čísla neříkala- co když nejde o zásnuby, co když ti chce jen tak koupit prstýnek, nemáš narozky, nebo něco? proč mu říkat číslo, když v každém zlatnictví jde prsten vyměnit, kdyby ti neseděl? jinač, můj přítel bych "chytřejší" vzal mi prsten, já na to ani nepřišla, že mi chybí a podle nějak koupit zásnubní, já to tenkrát vůbec nečekala, byla jsem z toho paf.

  • já dostala prstýnek s tím, že když nebude pasovat, tak není problém ho jít vyměnit buď za jinou velikost nebo za jiný vzor.

  • petulinkaa135.5.2012 14:17

    je to dost zvlastni zpusob jak te chce prekvapit....me vzal manzel prstynek a podle toho vybiral,takze jsem o tom nevedela,ale kdyz uz to mate takhle nevim no,ja bych se k tomu asi uz nevyjadrovala a nechala to byt,jak píše Anonymka 44720,vzdycky se da vymenit :-) kdyby s tim přišel...:-)

  • Mě manžel prstýnek už několikrát kupoval, takže velikost zná sám dobře, zásnubní pasoval jako na míru udělanej :) Nejsem si moc jistá, že kdyby to měl být zásnubní, tak by se tě ptal... přecejen už by to nebylo moc překvapení, většinou chlapi ženě nějaký prstýnek vezmou a donesou si ho do zlatnictví, nebo si ho zkusí a podle toho jak mu byl vyberou. Ale určitě se dá prstýnek vyměnit;) Já bych ho nechala.

  • Zasnoubená ještě nejsem, takže jak probíhaly, s tím Ti neporadím, ale určitě bych mu to číslo řekla.

  • ahoj, u nás to probíhalo tak, že mě manžel vyzvedl v práci a šli jsme se projít po městě a jen tak vlezli do zlatnictví a že se podíváme na prstýnky, my jsme to dělávali tak i dřív, ale spíš jsme se dívali na snubní, no a tak jsme se teď dívali na zásnubní a já myslela, že je na oko zkouším a nakonec když jsem řekla, že tento by mohl být, tak manžel vytahl kartu a zacvakal ho a prej jestli si ho vezmu, no paráda, lepší to vymyslet nemohl! snubní vybírat bylo horší! nechoď tam, kde mají příliš veký výběr - to tě zabije!

  • U nás to bylo tak, že jsem už několik týdnů dopředu věděla, že přítel něco chystá, protože se choval hodně zvláštně (v podstatě dost podobně, jak popisuješ ty :D). Začal mi neustále prohlížet ruce, hrál si s mými prstýnky, které mám, pořád je sundával a podobně. Když jsme byli ve městě, tak se vždycky nějak nenápadně zastavil téměř před každým zlatnictvím a ptal se mě, jaký prstýnek by se mi líbil k Vánocům nebo k narozeninám. Hodně nápadné bylo i to, že jsme se jednou najednou nějak „náhodou“ ocitli před zlatnictvím Rýdla (jedno z nejvyhledávanějších na zásnubní a snubní prstýnky v Brně), které bylo v podstatě úplně mimo centrum, ale už ani nevím, co si tenkrát manžel vymyslel, že potřebuje někde vedle v obchodě :D No a vyvrcholilo to, když jsme měli výročí, on mě ráno vezl do práce, ale do práce jsme nedojeli, dojeli jsme na letiště (v práci mi domluvil volno), odletěli do Paříže a tam jsme se večer při večeři zasnoubili. Pak jsme si užili krásný francouzský víkend :)

  • Ahoj, mě manžel požádal o ruku druhý den po tom, co jsem mu oznámila, že jsem těhotná :-) . Byla to taková rychlá akce :-D . On se totiž chtěl za každou cenu oženit než porodím. Vybral mi pěkný zásnubní prstýnek z https://www.sperky-prsteny.cz/ , kde jsme si pak vybrali rovnu i snubní prsteny. Zásnubní prstýnek jsem dostala až dodatečně, ale to mi nijak nevadilo :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist