Zásnubní prstýnek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411755 17.8.2021 9:10

Ahoj ženy,jdu si pro radu :)
Přítelkyně má za měsíc narozeniny,jsme spolu 6 let a já jsem rozhodnutý že jí požádám o ruku :)
Problém je ten,že mám vybraný krásný prstýnek z internetu (ověřená stránka,žádná bižuterie),problém je v tom že nevím jak jí změřit prst,nebo jak změřit nějaký prstýnek co má ve šperkovnici :/ metrem asi těžko :D potřeboval bych ty milimetry znát,na netu jsem nějakou pořádnou radu nenašel,tak to zkusím mezi váma :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vzít prstýnek, který opravdu sedí na správném prstu a zajít ke klenotníkovi, aby přeměřil velikost.
    Držím palce ať to výjde, dle všech představ!

  • případně se dá změřit vnitřní průměr prstýnku šuplerou )posuvným měřítkem) - ta umožnuje změřit vnitřní průměr a pak se dopočítá obvod klasicky o=3,14*průměr prstýnku.
    ale zlatníci mají i měřák na změření průměru prstýnku, tak pokud můžete nějaký nenápadně vzít mimo domov a nechat přeměřit, tak je to fajn.

  • Taky bych viděla nejideálnější variantu vzít partnerčin prstýnek a v kterémkoli nejbližším klenotnictví nechat změřit velikost (ty jsou všude stejné), mají na to takový měřák...a pokud to bude něco mezi, tak si zjistit, jestli je lepší zmenšování (uberou materiál, ale někdo tvrdí, že je tam pak vidět spára), nebo zvětšení (aby to nezvětšili nějakým jiným materiálem, např. mám zlatý prsten, a to zvětšení aby neudělali nějakou náhražkou).

  • KamilaK19.8.2021 13:39

    Držím palce ať to vyjde, jinak souhlasím s tím zajít za klenotníkem aby to změřil.

  • Me kdyz manzel.vybiral.prstynek, tak si na papirek tajne obkreslil jeden co jsem nosila a podle toho koupil :-) musim rict, ze minpak sedel.perfektne :-D

  • když řešíme tu svatbu, chtěla bych se vás tu na něco zeptat. chtěl bych, abychom měli s mužem manželskou noc u nás doma. možná je to divný, ale mě to přijde hezký :) a přítel je dost puntičkář a potrpí si na detailech,a momentálně nemáme sladěný přehoz přes postel. musím ho teda koupit, nemáte někdo zkušenosti s: https://ceskeluzkoviny.cz/165-prehozy-na-postele ? musí to vyjít, aby manžel nebyl naštvaný. díky :-p

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist