Zašlá WC mísa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #326063 9.2.2023 11:53

Ahoj, prosím o radu, je-li nějaká. Na radu mamky jsem použila na zašlou starší wc mísu drátěnku od nádobí, takovou tu jemnější. I když jsem tomu moc nevěřila, mamka se dušovala, že to mísu nepoškrábe a krásně vyčistí. No takže je poškrabaná a to jsem ani nijak netlačila, jdou tam vidět rýhy a jakoby ten lak nebo co to je je v tom místě seškrablý jakoby lehce do modrošeda, až teď to vypadá opravdu zašle :-// Jde to ještě nějak zachránit? Něco, čím by to šlo vyplnit, přebarvit :-D
Díky za tipy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • je to keramika. takže poškrábeš glazuru. poškrábanou glazuru neopravíš.
    WC čistím fixinelou. případně podobné chemické věci. drátěnku nebo ostré věci nikdy nepoužívám.

  • bestie10.2.2023 7:34

    Prodává se renovační nátěr na vany, možná by šel použít i na wc. Otázka je, jestli to má cenu a není lepší koupit novou mísu.

  • veronova15.2.2023 16:07

    Doporučuji koupit bílý ocet 10% a kyselinu citronovou. Ocet zahřejete, vlijete do mísy, zasypete kys. citronovou a necháte působit. Klidně i 2hodiny. Pak manuálně vydřít. Klidně i drátěnkou. Ty skvrny co tam máte jsou od drátěnky, ale zabarvila jste jen vodní kámen, co je usazený v míse. Podívejte se na stranky www.uklidproklid.eu. Nebo na instagram. Paní s bílým octem, jedlou sodou, kyselinou citronovou a peroxidem vodíku myje všechno a ekologicky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist