Zarůstání chloupků po epilaci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #110444 16.6.2013 16:08

Ahoj holky,
už cca šest let na odstranění chloupků na nohou (mam je hodně husté, černé a občas rostou i tři z jednoho místa) používám epilátor-"vytrhávač". Ačkoli postupuji stále stejně, asi poslední rok mi chloupky začaly zarůstat, a to opravdu hodně a hluboko. Občas se mi takový chloupek podaří vymáčnout nebo vydolovat jehlou a je pak neuvěřitelně silný, dlouhý a zakroucený!!! Občas mi tohle nípání zabere celé hodiny! Jenže tím pádem mám pokožku flekatou a samý boláček (nezánětlivý a nebolestivý). Zkoušela jsem i krém proti zarůstání od Weet a podobné produkty, při koupání dělám peeling, ale není to nic platné. Po každé epilaci nohy vždy namažu desinfekcí a poté krémem na zvláčnění. A když nemám zarostlý chloupek, tak v místech růstu chloupků mám černé tečky. Nemáte nápad CO S TÍM??? Co dělám špatně?
Prosím poraďte :-(
Jsem zoufalá, už druhé léto strávím v dlouhých kalhotech a koupání se velkým obloukem vyhnu. Chci mít zase hladké nožky jako byly, ale chloupků mám fakt hodně a holit se každý den nepřipadá v úvahu, navíc jsem alergická na ty kovové břity...
Beru jakékoli nápady, jsem natolik zoufalá, že vyzkouším cokoli včetně magie... :-(((

A jak se zbavit flíčků na kůži? Četla jsem, že pomáhá opalování (což odmítám, nechci aby moje nohy v tomto stavu někdo viděl) nebo samoopalovací krém. Máte zkušenost? Nebo jiné rady na sjednocení barvy pokožky?

A krom flíčků - jak pomoci boláčkům, aby se co nejrychleji hojily? Jakou např. mastičku byste mi doporučili? Bepanten Plus? Kalciovku? Panthenol? HemaGel? Fytona? Nebo znáte jinou?

Díky a omluvám se za můj několikanásobný a dlouhý dotaz.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist