Zařídit si svatbu sami nebo agenturou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53301 15.12.2011 17:18

DObry vecer, zajimal by me vas nazor. Je lepsi nechat si svatbu zaridit a zorganizovat pres svatebni agenturu nebo si rads udelat vsechno sama? Jake mate zkusenosti? Jak jste byly spokojené pokud vam vse zarizovala agentura apod.?

Heeej, kdo prepisuje nazev otazky?? Ja tam mela napsano Svatba a ne Zaridit si svatbu sami nebo agenturou.
Nebo to prepisuje nejaky spravce teto stranky?
Jinak diky za odpovedi, klidne piste dal :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8915.12.2011 18:39

    My měli svatbu zařízenou za měsíc a vše sami, jinak bysme se nedoplatili :) Malá svatba, levná, spokojení jsme byli :)

  • lulatko15.12.2011 19:03

    Záleží asi především dost na tom, nakolik jsou pro Tebe důležité peníze. Jestli je řešit nemusíš, asi je příjemné, když to za Tebe do detailů vyřídí někdo jiný. Jinak ale počítej s tím, že ta organizace někým jiným taky něco stojí, takže zaplatíš navíc to, co bys nemusela, kdybyste si všechno vyřizovali svépomocně.

  • My osobně dělali svatbu levnou a tak sami... Jinak jde jen o to jakou svatbu si představuješ a kolik na ní máš peněz. Nějaká velkolepá, drahá-to asi agenturu, ale normální svatbu zvládne každý zařídit sám

  • Kdyby si mě přítel chtěl vzít :-)))), tak bych si to určitě chtěla zařídit sama, ne jen kvůli penízkům, ale taky kvůli své představě. myslím, že toho, že bys na něco zapomněla se bát nemusíš :-)

  • Verousek8915.12.2011 21:31

    Pokud nemusíš řešit peníze, tak se zabývej spíš otázkou, jestli si tu svatbu chceš zařídit s přítelem sama pro svůj dobrý pocit. Jako obíhat květinářství, zamlouvat dort a cukroví, rezervovat restauraci/hotel a všechno toto vyřizování. Já až se budu jednou vdávat, tak bych si určitě svatbu chtěla zařizovat sama, protože se na tyto příjemné starosti těším. Pokud tě toto zařizování nebaví, nechceš to absolvovat a máš peníze na agenturu, tak není nic jednoduššího než sedět doma a čekat, že to za tebe zařídí :) Řekneš si akorát požadavky a oni ti vše zamluví, zorganizují místo, výzdobu, hostinu, hudbu, cukroví, atd. Na internetu najdeš seznamy, co vše si můžeš na svatbě zařídit, dokonce tam najdeš i doby, kdy je nejlepší vše organizovat, aby to nebylo příliš brzy nebo naopak pozdě, takže se nemusíš bát, že bys na něco zapomněla :) Na internetu najdeš spoustu informací, fotek, videí, rad a recenzí :) Jinak, co vím, tak některé agentury nabízejí třeba jen konzultaci, že ti poradí, co vše a jak zařídit, takže pokud to přímo nechceš od nich mít zařízené a naopak ty sama si nevíš rady, tak i tahle možnost tu je. Třeba na těchto stránkách najdeš spoustu rad: http://www.svatby.cz/

  • Ahoj.
    Mi zařizovali svatbu sami 6 měsíců dopředu a pohoda.
    Nerada bych si do toho nechávala kecat někým jiným. Stačila moje rodina. Co člověk to jiný názor.
    Dokonce mi 14 dní před svatbou nebyly šaty a musela jsem na rychlo schánět nové. Otěhotněla jsem.
    Na internetu je spousta stránek s radama a tak bych se nebála, že na něco zapomeneš.

  • petulinkaa1315.12.2011 22:59

    my jsme svatbu chystali pul roku a doba akorat :-) a sami,prevazne s rodinou a nemenila bych,byli to nervy,ale zaroven krasny a jsem rada,ze jsem na to nemela najmutou nejakou agenturu :-(

  • Ahoj.
    Já zažila obě varianty pouze jako svědek.
    Sestra se vdávala a zařizovali si svatbu sami. Zařizovali jí od ledna do srpna. Nepřišlo mi, že by to bylo njak extra moc starostí. Kort, když máš rodinu, která ti pomůže a nejsi na to úplně sama.
    A pak druhá svatba. Ta byla velkolepá a měli na ní skoro třista hostů. Proto jí zařizovali přes agenturu. Kamarádka (nevěsta) si to užívala zřejmě víc, ale nervózní byla stejně. Byla to svatba na kterou nikdy nezapomenu, vše bylo dokonalé a perfektní. Vše mělo svůj řád a čas.
    Rozhodnout se musíš sama, záleží i na tom kolik peněz chceš dát do svatby.
    Já osobně bych si svatbu zařizovala spíše sama a to proto, abych měla vůbec pocit, že se vdávám. Ale záleželo by na spoustě věcí a také na tom kolik hostů by mělo na svatbě být. A také na tom zda bych ty peníze raději neinvestovala někam jinam, třeba do bydlení, dovolené a nebo svatební cesty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist