Zapečené brambory/těstoviny.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438997 12.3.2022 5:28

Holky jak děláte zapečené brambory aby se vám nerozpadli? Vždycky se mi "roztečou" přes celý talíř a ztratí to chuť těch ingrediencí..
A teď zapečené těstoviny,jak je děláte aby nahoře neztvrdli? Sice hodně lidí říká že to není možné ale když si dám zapečené těstoviny v nějaké restauraci tak tvrdé nahoře nejsou :/
Předem děkuju za odpovědi.🤗

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik12.3.2022 7:54

    Já zapečené těstoviny dělám tak, že uvařím těstoviny a pak je smíchám s opečeným uzeným s cibulí a dám do pekáče. Nechám je cca 30 minut v troubě, aby se řádně ohřáli a pak zaliji vajíčkem s mlékem (6 vajíček + domácí mléko nebo pokud není domácí mléko tak smetanu na vaření) a nechám zapéct dokud vajíčko neztuhne (píchnu vidličkou, jestli mi vajíčko nezůstane na vidličce tekoucí). A brambory obdobně, jen je nakrájím na plátky, vystelu jimi pekáč a na to uzené s cibulí a takto udělám dvě řady a opět dám do trouby, aby se opekli a měli teplotu, aby vajíčko rychleji ztuhlo. Zaliji vajíčkem s mlékem a nechám upéct, dokud vajíčko neztuhne. Opět zjišťování vidličkou. Doba pečení s vajíčkem u obou 40 minut. Peču na horkovzduch. Máme rádi křupavý povrch.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist