Zaparenina? Strašně to svědí..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391152 7.7.2018 23:09

Ahoj holky, mám takový problém. Byla jsem týden na dovolené a jelikož jsme ve škole na konci roku tančili v balerinach tak jsem měla potlačenou patu. No jednou jsem si šla do sprchy a najednou se mně spustila krev z paty. Tak jsem se umyla, umyla jsem i patu od krve, oblékla se a vzala náplast. Náplast jsem (myslím) před noci sundala, ale nejsem si jistá.. ráno se probudím a vše bylo v pořádku, ale.. jelikož jsme byli na sportovní dovolené tak jsme šli na 20kilometrovou turistiku. Vylezli jsme k rozhledně a najednou cítím nezkutecne svědění paty.. tak jsem si to odkryla a tam opuchlá pata ve tvaru te náplasti.. od té doby už to asi 4 dny šíleně svědí.. nejdříve jsem zkusila fenistil.. marně.. potom sudokrem a to už trošičku pomohlo.., ale stejně. Nevíte co by to mohlo být a co na to? Večer se budím a nemůžu usnout.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To nevim, ale osobne v tom nevidim zadnou tragedii. Mozna se ti tak dostala plisen-to svedenu. Mazala bych necim na zhojeni a nechala vetrat. Takovych oderek a bolistek jeste bude..

  • vilamotylkova8.7.2018 6:55

    Zkusit masticku na plisne (napr. Candibene), nebo Framykoin. Nejlepe,aby to "vetralo" nebo bavlnena ponozky. Kdyz se to nezlepsi, tak k doktorce (zas me za to nektere ukamenuji.. :-D ) Jeste by to mohla byt alerg.reakce na naplast,ale to jsi psala,ze si pouzila Fenistil a ten by na ni mel pomoct.

  • almi8.7.2018 12:55

    Můžeš být alergická na některé náplasti. Já mám kontaktní alergii na více věcí, včetně náplastí, resp. některou jejich složku. Skoro žádnou si nemůžu nechat delší dobu v kuse, začne to svědit, pak se často vysévají pupínky podlité tekutinou. Zbavit se toho pak nejde hned, chvíli to trvá. Když je to fakt blbý, použiju na to párkrát koetikoidy. Obyč léky na alergii mi většinou nezabírají, nebo jen krátce... Takže vyhledávám ty bílé naplasti pro citlivou pokožku a nechávám co nejkratší nezbytnou dobu...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist