Zápach z odpadu v koupelně

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408039 21.8.2019 21:31

Ahoj. V bytě, do kterého jsme se nastěhovali (koupelna je po rekonstrukci) páchne odpad. Jakoby shnilá voda. Ne vždycky, zatím se mi nepodařilo vysledovat pravidlo, ale zdá se, že to začíná páchnout ve chvíli, kdy se použije sprcha. O mnoho hodin později, když je už vše suché, většinou zápach necítím. Všechny odpady odtékají normálně, nic se nezdá ucpané. Nevím, jak to mám řešit, jestli jsou možnosti, co mám zkusit sama, nebo je vhodné rovnou volat instalatéra, netuším, co bych mohla očekávat za problém a jak by se to případně řešilo. Máte někdo zkušenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik21.8.2019 21:40

    Ahoj, zkus večer do všech odpadů v bytě nalít gelového krtka. Nechat do rána působit a pak zalít horkou vodou. Pokud toto nebude fungovat, tak už jedině instalatér.

  • buccaneerka222.8.2019 0:28

    Zkuste ještě vysledovat, jestli to není před deštěm/bouřkou. U mých rodičů v paneláku je to takto celé roky. Prostě někdy smrdí z odpadu kvůli změně tlaku. Nepomůže na to nic, jedině ucpat špuntem umyvadlo i vanu, když se nepoužívá.

  • To by me taky zajimalo. Řešili jsme to v minulem bytě, ale na nic jsem neprisla. Majitel delal mrtvého brouka,pritom pritel si vybavil, ze to tam smrdelo jiz pri prohlídce... Neřešili jsme bo jsme se chteli stěhovat a nechtelo se mi případné naklady řešit s majitelem. Pritel toto z tvrdik, ze by urcite museli vydelat cely sprchový kout, ze to nekde muselo netesnit.

  • Simea22.8.2019 7:33

    Zkusila bych jedlou sodu, do každého odpadu balíček (100 g), pořádně nastourat špejlí, nechat přes noc, ráno zalít každý půl litrem horkého octa. Používám na ucpaný odpad nebo když smrdí odpad v kuchyni. Zatím vždycky pomohlo. :-)

  • Koupila jsem v Praze starší dům, vše vypadalo celkem v pohodě, ale problém začal, když jsem se tam s rodinou nastěhovala. Největším problémem byl totálně zacpaný odpad v celém domě. Záchod po spláchnutí skoro vždy přetekl a odtékal hodinu. Vypustit vanu trval celou noc, takže jsem to musela řešit a pozvat odpornou firmu na čistění odpadů. Pokud by měl někdo tento problém, tak mohu doporučit firmu https://bjservis.cz/ , která se v Praze a okolí specializuje na čištění odpadů a kanalizací.

  • Varekova24.6.2021 10:29

    Prosím potřebovala bych nějak pročistit odpad v celém domě. Začalo to v umyvadle v koupelně, potom vana, teď už mi špatně odtéká i dřez v kuchyni. Co s tím?

  • Leniksolanova25.6.2021 9:58

    Zkoušela jste to už nějak protáhnout? Například hydroxidem nebo alespoň zvonem? Ve většině případů tohle pomůže a zvládnete to sama

  • Varekova28.6.2021 0:16

    Tohle jsem všechno zkoušela, ale nic z toho nepomohlo, co se s tím dá teda dělat?

  • Leniksolanova30.6.2021 8:42

    Potom už nezbývá asi nic jiného než si na to zavolat specializovanou firmu. Když jsem nemohla odpad také ničím protáhnout, tak jsem si našla kontakt na firmu https://www.acnkanalizace.cz/ , která odpad vyčistí během chvíle, protože jsou na to vybavení. Pán to měl opravdu rychle a bez nepořádku.

  • MagdaRadilka82.3.2023 21:25

    Tak s tím my teda problém nemáme. Možná je to tím, že máme koupelnu novou, ale doporučila bych odpady vyčistit. Ne podomácku "krtkem", ale firmou, aby to bylo fakt vyčištěné pořádně. Manžel udělal v koupelně dostatečně velký spád u odpadů a nemají žádné zbytečné záhyby, tak snad bude vše v pohodě. Veškeré vybavení jsme objednali z https://www.top-koupelny.cz/ a při sprchování jde do odpadů tolik vody, že se musí dostatečně vyčistit :-D .

  • JanaK2013.2. 16:36

    Dobrý den, to zní jako dost nepříjemný problém ve vaší koupelně. Já jsem nedávno řešila něco podobného, a tak jsem se rozhodla pro rekonstrukci koupelny. Na internetových stránkách https://www.gareko.cz/ jsem si objednala firmu, která provádí rekonstrukce. Na vašem místě bych si nechala zkontrolovat, jestli není někde nějaká skrytá vlhkost nebo nějaká netěsnost v potrubí. Jestliže se vám to nezdá být nijak vážné, tak to můžete zkusit opravit. Podle mě je, ale lepší zavolat profesionála. Instalatér by měl být schopen najít problém a navrhnout vám nejlepší řešení.

  • Ahoj, vím, o čem mluvíš. My jsme zdědili byt po babičce a koupelna hrozně zapáchala. Bylo tam staré vybavení, takže jsme se rozhodli pro celkovou rekonstrukci. Všechno jsme vyhodili, předělali a teď je to mnohem lepší. Měli jsme štěstí, že jsme všechno, včetně sprchového koutu sehnali z https://www.levna-koupelna.cz/36-sprchove-vanicky , takže byla rekonstrukce poměrně rychlá.

  • Máš v bytě ďábla proto ten zápach

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist