Zánět po trhání osmiček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401466 18.5.2019 5:50

Ahoj holky,
ve středu jsem byla na trhání dolní osmičky. Doktorka řekla, že mi prý nic nevrtala, takže nejsou třeba antibiotika.
Mě to však doteď pořád bolí. Není to nesnesitelná bolest, ale je to otravné a co 4-6 hodin zobu prášky od bolesti.
Nemohu na te straně vůbec skousnout, takže můžu jít jen měkkou stravu. Otok už nemám nijak masivní, avsak v místě zasaženého místa je takový ztvrdlý - vždy si nahmatám takovou, jakousi bulku.
Dnes je sobota, takže můj doktor není přítomen (měla jsem to dělané v nemocnici), tak nevím jestli počkat do pondělí, nebo s tím jet na pohotovost, aby to nebyl zánět :(
Každopádně za 10 dní maturuju, takze bych se potrebovala ucit, ale s bolesti se nesnadno soustredi :(
Mate nekde zkusenosti? Mela bych radeji na pohotovost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Radši si na pohotovost zajdi, zvlášť jestli máš otok a bouli. Když mě trhali osmičky, na druhý den jsem žádné prášky na bolet nepotřebovala - což je myslím normální a zdravý stav.

  • Včera mi trhali šestku.... V noci sem měla horečky... Před dvěma lety mi trhali sedmičku a bolest co ty popisuješ sem měla dva týdny. Nemohla sem pusu ani otevřít... Podle mého kdyby si měla zánět tak máš i teplotu, ale pro klid duše si na pohotovost klidně zajeď.... Já mám teď vše o to horší že jsem 9 týdnů těhotná a nemůžu žádný prášek na bolest 🙈😫

  • Moniki18.5.2019 8:19

    Ja mám zkušenost, cucat hřebíček a pak ho klidně i rozkousat a sníst...cucala jsem ho třeba půl hodky... za nakou chvili si dala dalsi. anebo jsem ho měla v puse přes noc, pokud se nebojis ze ho v noci vdechnes...ja byla ok. Uvidíš ze do dvou dnu intenzivního cucani se ti uleví. Hřebíček je protizantlivej 😉

  • macicekkajik18.5.2019 8:24

    Vždyť je to teprve pár dní od vytržení. A vezmi si to, že pusa je nejhorší místo na hojení. Je tam pořád mokro a hodně bakterií. Ono hodně záleží na tom, jak hluboké kořeny zub měl-A kdyby jsi měla zánět, tak věř, že by ti ani ten prášek nezabral a máš nateklá ústa. Dej tomu čas. Mně když trhali osmičky, tak mi to trvalo asi dva týdny, než se ranky zahojily a to mi nic zubař nešil. Kup si jox a ránu si vydezinfikuj a na bolest zubů mi nejlépe zabírá voltaren rapid. To jsem necítila, ani když mi zubařka čistila zubní kanálky..

  • Po trhani osmicek jsem taky dlouho polykala prasky, neni to na par dnu. Trhali mi je v nemocnici v narkoze (jeste mi poskodili nervy a dalsi dva mesice jsem necitila pul pusy, ani ted to neni jeste 100%). Ale jen v nemocnici jsme vsechny na pokoji byly tyden a pak mozna tyden az dva jsem prášky polykala doma. Ono to tak rychle neprejde. Mela sis to naplánovat az po maturitě. Ale na pohotovost samozrejme můžeš, jestli mas pochybnosti.

  • Eika18.5.2019 9:25

    Mně trhali horní a dolní osmičky na dvakrát, nejdříve pravou a pak levou stranu.
    Byla jsem doma na dovolené asi 5 dní, měla jsem oteklou tvář a dokonce i modřiny na tváři.
    Na bolest jsem brala jen ibuprofen a chladila jsem ledovými polšátřky a pila chlazené pití.
    Na stehy jsem šla za 6 dní a (museli mi spodní stoličku vyříznout z dásně a pak vytrhnout) a pak už to bylo lepší.
    Jestli máš pochybnosti, tak jeď na pohotovost. Pokud to nic nebude uklidníš se a pokud ano tak nasadí léčbu a bude rychle lépe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist