Zamilovaná do dvou mužů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #181910 9.8.2018 18:02

Ahoj ženský, píšu sem a doufám že mi někdo poradí, někdo kdo stojí mimo, nezaujatej. Jde o to že s mým přítelem jsem skoro 6 let celkem spokojená ve vztahu s mým přítelem... Ale zároveň uz několik let miluju ještě jednoho chlapa a vím že stejně dlouho on miluje mě. Před dvěma roky se mezi nás postavila naše tehdejší společná kamarádka. Ve chvíli kdy jsem byla téměř rozhodnuta že se s přítelem rozjezdu a budu s tím druhým se mezi nas postavila tím, že si navymyslela lzi o tom ze ve skutečnosti celou dobu pálí za ní a mě jen oblbuje. V tu chvíli se mi to tak nějak hodilo do krámu protože to znamenalo že je to vyřešené - žádný rozchod a vše při starém. Rikala jsem si ze sejde z očí, sejde z mysli.. Jenže jsou to dva roky a ja ho mám pořád ráda a on mě taky. Včera jsme se sešli a poprvé po dvou letech spolu zase mluvili a zjistili jsme že je to tu pořád. Nevím co mám dělat, protože když jsem s přítelem, myslím na toho druhého a vím, že když se s ním rozjezdu, semele nás to oba. Přijdu si jak bláznivá nerozhodná pubertacka, a vypadá to jako že z toho není cesta ven. Mám pocit že se zbláznim, jestli to nevyřeším. Ale nevím jak to vyřešit. Chtěla bych oba. Oba jsou naprostý protiklady - vesnický kluk kterej když se rizne, zaplacne to hlínou a jde dal, dobrodruh, cestovatel, vše řekne na plnou pusu. A ten můj je mestskej tunta kterej nevleze do lesa protože se bojí klíšťat, je účetní v nadnárodní společnosti a je to takový pecival domácí. Takový dvě moje stránky, a nevím co jsem vic, jestli městská nebo vesnická holka. Říkám si co bylo, bylo, posunu se dal a nechám ho jít, přece nezahodim dlouholetej vztah. Ale je hrozně těžký nechat ho jít. Jako bych se tím měla nadobro vzdát části sebe, a hrozně to bolí. Je zde někdo, kdo řešil podobnou věc? A jestli jo, jak jste to vyřešily?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Né nadarmo se říká, že kolikrát má člověk ve vztahu 90 %. Ale z nerozvážnosti ten 90% vztah opustí kvůli někomu, kdo má zbývajících 10 % aniž by si uvědomil, že právě vyměnil 90 % za 10 %. Pokud jsi s přítelem spokojená a 6 let vám klape vztah, je obrovskej risk ho opustit a začít s někým, kdo má sice to, co ti možná doma chybí, ale co ty ostatní věci? Víš jistě, že jste stejná krevní skupina? Že ti dá i všechno to, co se ti líbí na příteli? Jsi si jistá, že spolu dokážete žít bok po boku v jednom bytě několik let? Že se vaše povahy dlouhodobě snesou? Všechno tohle musíš promyslet.

    Podle toho stručného popisku obou z nich, mě samozřejmě láká dobrodruh a cestovatel, sama chvíli neposedim, ale na druhou stranu se i občas ráda poflakuju doma. Žiju v Praze, takže vesnickej kluk pro mě nepřichází v úvahu (ačkoliv jsem původně z vesnice) - mám pocit, že se chovají trochu jako burani když přijdou do společnosti na úrovni. Umí se ten nový chovat například v dobré restauraci? Umí být diplomat nebo občas plácne něco, za co by ses musela stydět?

    Jak už jsem řekla, já sice preferuju cestovatele a dobrodruha, ale místo toho mám zodpovědnýho chlapa, který je sice trochu pecivál a opravdu rád má svůj klid doma, ale to je asi ta jediná "oběť", kterou tomu přináším. To, co mi můj manžel nabízí, pro mě znamená mnohem víc než chlap, který chvíli neposedí. Mám jistotu, že se rád vrací domů, že by neohrozil chod rodiny právě kvůli někomu jak píšeš, který třeba má něco, co mu u mě chybí. Zároveň on se snaží přizpůsobit mně a čas od času někam cestujeme nebo si vyrazíme ven (mimochodem my jsme spolu 3 roky)

    Závěrem - kdybys oba poznala nově a rozhodovala se mezi nimi, radila bych ti toho dobrodruha. Ale pokud sama říkáš, že jsi spokojená s přítelem, a to už celých 6 let, jen je pár drobností které možná nejsou úplně výhra pro tebe, nezahodila bych vztah kvůli něčemu, co je hodně nejisté, jen kvůli zamilovanosti. Pokud si nejsi jistá, že by vám to klapalo... nikdy nevíš, jak se bude chovat ve vztahu.

  • Upřímně si myslím, že jen toužíš po nějaké změně, zkusit něco jiného, než máš doma. Ale nemyslím si, že by bylo rozumné opouštět vztah co máš, kvůli tomu. Zda by tě to pak vůbe tak lákalo, víš jak se říká, zakázané ovoce..... ;-)

  • Ja osobne bych zvolila dobrodruha, s pecivalem bych se nudila :-D ale nechtela bych zit na vesnici :-D

    Otazka je, co citis, kdyz si predstavis, ze budes s tim kamaradem. Jinak jako reseni bych videla si dat pauzu na rozmyslenou od obou. Uprimne vysvetlit jak to mas a pozadat je, aby ti po tu dobu nepsali, nevolali.. odstehovat se na mesic ke kamaradce, rodicum, sourozenci a po nejake dobe bys zjistila, ktery ti chybi vic...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist