Zalehnutí v uchu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #192684 4.3.2015 22:13

Ahoj, cca před týdnem mě začalo bolet v krku (zřejmě počátky angíny či nějakého streptokoka :-)), během víkendu jsem se to snažila doma srazit různými přípravky z lékárny. V neděli mi zalehlo a při stlačení mě malinko bolelo.
Od pondělka mám antibiotika Augmentin s tím, že v uchu mám zarudlé a je možné, že je to nějaký zánět (byla jsem jen u obvodní). Za týden kontrola.

Pocitově je mi už dobře, ale zalehlé v uchu mám stále, i když na stlak už nic necítím, je to dost nepříjemné, během dne to občas trochu povolí, ale nijak zvlášť. Navíc mi v něm při polknutí "lupe, praská", ale nebolí.
Chtěla jsem se jen informovat, jestlli s tímhle máte někdo zkušenost - za jak zhruba dlouho povolilo to zalehnutí vám? Nejsem vůbec zvyklá na zdravotní omezení a tohle mě znervózňuje. Chápu, že to není otázka dvou dnů, ale snad do týdne by to mohlo být ok?

A ještě jeden dotaz, smím s podezřením na zánět chodit ven? Mám strach, aby se to nepodchladilo nebo neprofouklo. Jestli stačí čepice atd. Ptát jsem se měla u obvodní, že, ale byla se mnou hotová tak rychle, že než jsem se stačila rozkoukat, byla jsem z ordinace ven.

Díky za zkušenosti :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • při braní ATB bys měla ležet aby byl jejich účinek co největší. při pohybu totiž ATB odcházejí z těla zbytečně dřív. při zánětu středouší bys měla být v teple. když už tolik musíš ven tak aspoň tu čepici, ale bylo by dobré pobyt velku co nejvíc omezit na to opravdu nutný

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist