Žákyňky u porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27440 3.1.2012 18:21

Ahoj holky, jen tak pro zajímavost, byly u porodu žákyňky ze zdravky? A co na to říkáte?

  • 26.01.2019 15:14:26 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, sama mám vystudovanou zdrávku, ale u porodu jsem je nechtěla-i bez nich tam bylo lidí jako smetí.

  • tak já měla u porodu medika. a asi už nikdy víc. dcera mně škrábla v pochvě nehtíkem a lékařka říkala, že stačí jeden maximálně 2 stehy. medik udělal 3 :-( každej sem si pořádně vychutnala :-( jako dívat ano, ale sahat raději už ne.

  • Verousek893.1.2012 19:37

    Já bych u porodu žádnou žákyni nikdy nechtěla.

  • Sama jsem na zdrávce, teda na lyceu, takže praxi nemáme, ale nevím, jestli bych je u porodu chtěla, ale zase na druhou stranu, kde se to mají ,,naučit"?

  • Já tam neměla žákyňku, ale medika. Podepsala jsem svolení - už bych to neudělala. Po odtoku vody jsem rodila ještě tři hodiny - nevěděl si rady - s panikou zavolal jiného dr. A ještě mě stříhl hráz tak neodborně, že jsem poprvé za celý porod vykřikla bolestí. Když jsem rodila podruhé, tak mi porodní asistentka řekla: "Nebojte tak hrozně střihnutý, jak jste to měla poprvé, to nebude." Za mě laika bych k porodu nepustila - max. koukat.

  • Koukat ano jak si to mají ty lidičky naučit a přiučit......

  • jj mela jsem tam holcinu na praxi a bylo mi to uplne sumak ;) kamoska taky studuje, tak jsem ji rikala, ze kdyby chtela taky muze byt u porodu.. ale zrovna mela praxi jinde v nemocnici.. ja mela krasny porod, strasne jsem se na nej tesila a chtela jsem se o tu radost a nadheru z prichodu noveho clovicka predat co nejvice lidem ;) klidne by tam mohla byt cela trida studentek a nevadilo by mi to ;) jeste bych jim aji stihla popisovat jak vsechno prozivam, co citim a tak :D

  • Ahoj já mám taky zdrávku, ale u porodu bych je nechtěla ani náhodou, jako i kdekoliv jinde na oddělení - žádným žákyňkám ani medikům nepodepíšu souhlas, že se o mě můžou starat. Vím co vyváděla půlka naší třídy na praxi..

  • Nezapomenu pohled medika když jsem byla porodním lůžku s nohama do praku .On stál u okna přímo naproti mému rozkroku a čuměl.Nezapomenu na to.Bylo to velmi nepříjemné a pro mně v tu intimní chvíli i ponižjující.Naštěstí mně rodil pan primář,vzhledem k poloze miminka.KP. Ale medika bych už vážně nechtěla .Jinak praxe sestřiček mi na 6 nedělí nevadila.Byli ochotné a milé.

  • já jsem toto zamítla, nechtěla jsem tam mít žádné praktikanty.

  • Ahojky měla sem tam žačky co byli starší než já :-D ale na tom nesejde, nijak mi to nevadilo určitě se aspoň dobře přiučí :-)

  • Ja jsem je nechtela a u porodu a nakonec jsem to nezakrouzkovala a mela jsem je tam. Jelikoz jsem chytla tri smeny, tak si myslim, ze muzu posoudit. O prvni nevim, to jsem odpocivala. Druha byla uplne perfekt. Chodila za mnou porodni asistentka a predstavila mi žákynku (shodou okolnosti ta zakynka chodila na brigadu tam kde dela moje mati a je ze stejne vesnice jako ja,ale ja tam uz davno nebydlim,to jsme ale nevedely ani jedna) a muzu rict, ze ta se starala jedna basen, drzela me za ruku, pomahala ve sprse, do vany mi donesla co jsem potrebovala, proste byla mi na blizku a nakonec rikala, ze skoda, ze na jeji smene neporodim, ze si to nemuze zapsat do denicku :-) A nakonec jsem ji jeste potkala na poporodnim patre asi 5dni po porodu, kde mela zase praxi. Ta posledni smena teda byla des. Žákynka nevedela ani jak se pícha oxytocin, jak napichnout antibiotika, no mazec. Ja si teda pamatuju tu posledni jen tak hala bala, uz jsem moc nevnimala,ale muj mi to pak rikal. Byla to slovenka a doktor co me poté šil na ni mohl nechat oci :-( A kdyz jsem po porodu dvakrat skolabovala tak me zvedla nohy a zavolala si na pomoc dalsi zakynku a ta me pleskala az sem se probrala. Tot moje zkusenost. Ja rikam, ze ony se to musi taky naucit,ale mely by byt pod dohledem. Obe byly hodne, to jo,ale ta druha byla opravdu kopyto ikdyz mila a snazila se. Priste si je vezmu zase,nevadi mi to.

  • Tak u nás zdrávka není, ale kdyby se mě zeptali, svolila bych. Mně v tu chvíli totiž bylo úplně jedno, kdo tam je :-)).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist