Zahrada a plevel

Otázku položila: full.avl 2.7.2011 13:39

Ciao slečny a ženy. :-DD

Mám takový dotaz, nevíte nějaký fígl jak se zbavit plevele? Nu plevel, roste mi pod okny na druhé zahradě co máme za barákem svinstvo jménem bezinky. :( chtěla jsem to vypálit něčím, jenže nemůžu bo soused má hned studnu, takže driáky co na to jsou výhradně na bezinky, tak použit nemohu. Neznáte nějaký preparát aby se nedostal do studen a bezinky zaručeně vypálil?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj a co takhle Kaput??Je to totální fundicid.http://www.lovela.cz/produkty/herbicidy_3/kaput-480-sl_57 Tak to skoukni,ale vím že nám to lidi hodně brali.

  • Koupit Touchdown. Bezinky ustřihnout u země a ten čerstvý řez potřít Touchdownem. Nesmí příštích několik hodin pršet (podle návodu). Pokud nepomůže hned napoprvé (bezinky jsou už moc velké, ten keř), udělat na víc místech, na víckrát. Po nějaké době začne žloutnout a chcípne. Tímto přípravkem se to totiž dostane až ke kořenům a neohrozí to nic okolo. Používáme už léta, máme s tím kladné zkušenosti.

  • No, my se s tímhle problémem docela dlouho potáceli. Dokonce jsme ho i celý vykutali a převrátili tak zahradu kompletně naruby. Ani to nepomohlo. Pak nám kamarád poradil eshop http://vybavzahradu.cz , kde jsme nakoupili všechno, co jsme mohli a nakonec jsme to tím i vyřešili :-)

  • lucka1428.11.2020 11:44

    Já bych ti na plevel poradila jednu osvědčenou radu (a že jsem jich vyzkoušela opravdu hodně a bylo to velké trápení) - na zahradu jsme si pořídili školkařskou tkanou textilii, kterou jsme objednali z internetových stránek https://www.agrotex.cz/katalog/cz/zbozi-2/agrotextilie/tkana-skolkarska-textilie_204 a plevel už u nás nemá žádnou šanci.

  • fakevivi182t9.2.2022 13:24

    Moje máma to stříká nějakou chemií. Ale nevím čím. Možná vápnem. Protože si pamatuji, že jako dětem nám říkala ať na to nesaháme abychom se od toho nespálily. Ale jestli to dělá pořád stejně těžko říct. Možná ho vytrhej a zasaď si ho do <a href="https://www.zahradnijezirka.net/">zahradního jezírka</a> jestli máte na zahradě, tam to bude i pěkné.

  • ivanka0873.11.2022 22:20

    Určitě se při stavbě dřevostavby nesmí zapomínat na to, že je potřeba si také vytvořit nějakou kvalitní zahradu. Nám se třeba o konečnou podobu zahrady postaral http://www.vzeleni.cz zahradní architekt a dnes si zpětně to rozhodnutí nemohu sebevíc vynachválit. Opravdu vše vypadá božsky.

  • esternovakova197027.12.2022 16:45

    U nás se hodně chytlo https://www.zavlazovaci-systemy.net/eshop/ zavlažování. Nadhodila jsem to na schůzi u SVJ a všichni byli pro. Vždyť stará paní Magda už byla opravdu hodně unavená z toho tahání konví a chtěli jsme jí tím za celoživotní práci poděkovat. A tak jsme se raději rozhodli koupit ty hadičky a vyměnit trubky.

  • Kamilka3327.2.2023 21:09

    S manželem jsme si objednali firmu, která nás zbavila nežádoucích keřů na naší zahradě. Pokud máte namysli plevel, který vám roste na trávníku, tak pak musíte pravidelně sekat. Proto se můj manžel nedávno konečně rozhodl pořídit robotickou sekačku, kterou koupil na internetových stránkách https://www.robotprofi.cz/ v sekci robotické sekačky. Jsme oba nadšení, jelikož nám šetří spoustu času a energie, kterou jsme dříve museli vynaložit na ruční sečení trávníku.

  • ivanka08728.2.2023 20:39

    Máme v jezírku základní https://www.homepond.cz/vlaknite-rasy/ vláknité řasy a je to jedním slovem boží. Opravdu jsem ráda že jsem dala na rady manžela a tento typ jsem tam zařadila. Naše jezírko je takové bio a to i přes to, že my slovo BIO nesnášíme, jo vážně, jde nám to opravdu krkem.
    :O=

  • Karla564615.2. 11:18

    Dobrý den, napadá mě jednoduchý trik, který by vám mohl pomoci s vaším problémem. Můžete zkusit použít přírodní roztok octa nebo speciální přípravky na bázi octa, které zničí plevel dokonale. Octový roztok by měl zlikvidovat bezinky, ale nedostat se do sousedovy studny, tedy pokud ho budete stříkat opatrně. Já na práci s postřikem používám ochranné rukavice, které si kupuji na internetových stránkách https://www.uvex-safety.cz. Přeji hodně štěstí s plevelem.

  • ivanka08729.2. 9:39

    U nás to konečně bude vypadat po instalaci https://zahradnijezirka.net/ zahradních jezírek jako u někoho kdo chce skutečně mít hezkou zahradu a ne jen tak na oko. Já už se skutečně moc těším na to až budeme moct pozvat naše přátelé a ti si s námi ten pohled na hotový domeček budou užívat

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist