Zadrhávání v řeči - jaký lékař?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #207235 1.12.2017 12:20

Ahoj, můj manžel se občas zadrhává v řeči. Dosud to bylo jen když byl rozčílený a ve stresu, tak se začal zakoktávat, ale posledních pár týdnů to je pokaždé, jakmile začne mluvit cokoliv delšího, třeba někomu něco vysvětlovat, a je to podle mě čímdál horší. Chtěla bych se zeptat, který lékař to řeší? Napadá mě psycholog nebo logoped, ale nevím... a jak probíhá léčba?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim1.12.2017 12:32

    Spíše logoped, on nazná, jestli i psycholog. Stačí zavolat a poptat se přímo nějakého v blízkém okolí a poradí, co a jak dál.

  • Ahoj taťka a brácha; to; mají taky. Hlavně když jsou nervní ale kolikrát i tak. Brácha tedka s tím byl v nomocnici, protože mu to vadí má 17 let.... prý mu tam řekli že by to mohlo spravit njáký nastřižení pod jazyk či čo.

  • Hačkuju se. Manžel koktá od nějakých 5,6 let. Rodiče to řešili až pozdě. Chodil pak k logopedovi. Příčina ale bude nejspíš psychická. Doma koktá jen, když je unavený nebo ve stresu. S ostatníma lidma podle toho, jak je dobře zná, nejhorší jsou cizí lidi. Za ty roky se už naučil s tím žít a až zas tolik mu to nevadí.

  • Ahoj také mám manžela který zadrhava ale má to od své mámy ta ho bila pořád tak se jí bál vlastně se jí bojí do teď ale už spolu nezijou máme rodinu takže logoped žádný nepomůže manžel byl taky 4 roky tam chodil a nic.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist