Žádanka na PCR test

Otázku položila: Anonymní uživatelka #288690 1.12.2021 17:35

Ahoj, máte někdo zkušenost? Jsem očkovaná, ale momentálně v domácnosti s nakaženými. Ráda bych šla pro jistotu v pondělí na test. Nejbližší centrum ale už bere jen lidi se žádankou. Existuje šance, že mi můj praktický lékař žádanku vystaví, přestože jsem očkovaná a tudíž se na mě žádná karanténní apod. opatření nevztahují?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli se nepletu, tak očkovaný mají nárok na 2 PCR testy zdarma, a to i bez žádanky. My tvýho doktora neznáme, prostě si tam zavolej, jestli žádanku vystaví nebo ne. ;) Kdybys řekla, že máš v domácnosti pozitivní a má příznaky, tak ti ji určitě vypíše a nejspíš budeš v karanténě i jako negativní, ale těžko říct. Pořád se to mění, už se nějak neorientuju. Pokud ti jí nevypíše, tak si dojdi někam, kde nepotřebuješ žádanku, měla bys to mít i tak zdarma.

  • Ja to resila dnes, ale jako neocko. Dcera ze skoly pozitivni, ja s ni doma v karantene, hygiena me nestihla vytrasovat a tak jsem si zavolala na spadovou hygienu a pani se mnou trasovani udelala. Na zaklade tobo mi i vystavila zadanku.
    Od praktika jsem mela info ze v takovem pripade mi zadanku dat nemuze, musi hygiena v ramci trasovani.

    Ale je pravda ze ockovani maji narok na test zdarma. Vice info je k tomu na portale covid.gov.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist