Zácpa u měsíčního dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #88618 20.4.2013 12:55

Holky, moje holčička (měsíční) se pořád svíjí a tlačí. Nemůže se vykakat :-( (prdí nám dobře, takže prdíky to nejsou a navíc, když jsem ji přebalovala, tak jsme viděla, jak tlačí a kousiček bobku ji vylezlo ven, ale jak přestala tlačit, tak se ji vrátilo zpět) :-( nemáte nějakou radu jak ji to ulehčit? Celé noci nám propláče a jsem nevyspaná.... Něco jako projímadlo by jsme potřebovali. Nekojím (neudělalo se mi mléko) a jsme na UM.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • doporučila bych Lactobacilky SWISS. vysypeš tobolku do mlíčka a dáš vypít. stolice se pak upraví. trvá to teda tak týden (možná o trošku déle) než se střeva upraví, ale mohlo by to pomoci. projímadla bych u mimča nezkoušela.
    ještě někdo doporučoval glycerinový čípek (prý jim to radil i Dr ve špitále), ale nevím (v příbalovém letáčku je psané že je to pro větší (od 12 let tuším) a ne pro mimča).

  • Martasek8920.4.2013 14:34

    Buď zjistit, zda to není tou značkou UM, jinak u nás vždy zabere odvar z fenyklu a anýzu - dát pár lžiček mimču.

  • Ahoj skusím poradit:-)Já teda mimčo ještě nemám,ale snažíme se,když ale mamka mela brášku a když se nemohl vykadit tak si vzala dětský olejíček a teploměr.To čím se to dává pod paži tak to namočila do olejíčku a stčila mu to do zadečku a kroužila tak s tím.Pak mu třeba trošku zmáčkla bříško aby mu pomohla když viděla že tlačí a vždy se vykakal :) Snad jsem trochu pomohla:)

  • take bych zkusila jine mlicko mi vyzkouseli 4znacky az 5nam sedla ....a dokonce si pamatuji ze zacpu jsme meli po sunaru a pamatuji si ze ja musela pouzit i ty hadicky jednou nebo to byla silene noc a uz jsem byla taky unavena

  • petulinkaa1320.4.2013 23:48

    tak my jsme taky na UM a zaroven pijeme cajik z fenyklu primo vyvareny a kadime od narozeni v pohode,co mate za znacku UM? :-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist