Zacpa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368299 15.11.2016 18:58

Dobrý večer,holky chci se s Vámi poradit.Moje dcera má 20 měsíců a několik měsíců bojujeme se zácpou.Pokud nedam glicerinovy čípek nevykaka se! Ale furt ji ho cpat nemohu...U dr jsme byli řekl že pokud se nenaučí chodit na nočník,tak nám nepomůže.Napsal nám jen probiotika a sirup který nepomůže!Dcera hodně pije má hodně zeleniny ovoce.. Nevím jak ji pomoct! Bojí se kakat vidím to na ní... Neznáte radu jak se zácpy zbavit?!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud se bojí kakat, je zácpa pravděpodobně psychická a nejspíš bude mít nějakej bolestivej základ. zkusila bych jí přidávat psyllium nebo nějakou takovou vlákninu, mělo by to mimo jiné stolici i změkčovat a třeba by ji to přestalo bolet a tím by mohl postupně zmizet i strach a sním i zácpa. možná by nebylo od věci i vyšetření konečníku jestli netrpí na nějaký drobný trhlinky ap.? nevím jeslti už tohle dr. vyloučil nebo ne

  • Někde jsem četla, že se nemá malým dětem po vykakání říkat, že je to fuj, bak, že to smrdí a tak...že to pak schválně zadržují, protože se bojí reakce a myslí si, že dělají něco špatně. Ale tím samozřejmě neříkám, že je to váš případ...ale je divný, pokud pije, jí vlákninu, že ji to až tolik trápí. Opravdu vyřadit vše, co staví. A zkuste otruby, třeba nasypat do jogurtu. Nebo švestková štáva.

  • dancewomen15.11.2016 19:17

    Zkouseli jste pridavat sypkou vlakninu do jidla pro děti?

  • janalab15.11.2016 19:30

    Zkus davat casteji dyni, nedavej vubec mrkev. A existuje klistyrek do zadecku easylax, ten jsme pouzivali, kdyz byla mala uplne malinka.

  • dzusinka15.11.2016 19:43

    Ještě mě napadlo, že jestli se bojí, tak to zkoušejte častěji. Je možné, že se jí to tam nacpe proto, že se to snaží držet co nejdéle.

  • Dnes malá vypila mošt a běžela, ale nevím jak z dlouhodobého hlediska...

  • Také sme měli s malou takový problém vyřadily sme na nějakou dobu vše co stavi banány,ryze.ap a dávali sme probioticke kapičky a bylo to dobré. Malá mi hrozně hystericky plakala ze ji to tak strašně bolelo ale kapky zabraly rychle a do 14dnu kakala zase bez problémů a od té doby už nemáme problém

  • Zkusilu jste Forlax? Bojujeme s tim uz 3.mesic a po Gorlaxu to neni tvrde a ted pracujeme s mentalnim blokem, ale je to beh na dlouhou trat. Syn ma 2,5 roku a je to opravdu narocne a hlavne je to zacarovany kruh - ma strach, ze to bude bolet a tak to zadrzuje a cipek je obcas jedine vysvobozeni, ale ani na nej obcas nereaguje :-( snazim se pridavat rozpustnou vlakninu s je to lepsi. hodne trpelivosti preji a at je to rychle za vama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist