Začínám být nešťastná z chování štěněte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34706 23.5.2011 19:52

Ahojky holky, jdu se k vám vypovídat a zároveň budu ráda, když mi někdo poradíte jak na ní. Máme doma desátý den štěňátko stafbulíka, už teď miluje lidi, když někdo příjde, míní je umazlit. Jenže mě nějak ne. Nechce se chovat (trpí na větry, tak to přikládáme k bolení bříšku)...ale je na mě dost agresivní. Když se bojí nebo je něco nového, tak to se jde ke mě schovat ale jakmile si chce hrát, děsně kouše a doráží na nohy. Nevím už jak z toho. Jeho hra je tak agresivní, děsně vrčí (ale šíleně moc) tak ji pak chytnu, aby přestala...jenže ona pak naráží a vrčí na mě, jak ji držím v náručí a ohání se zubama. Když jsme doma a začne mi napadat nohy tak ji na chvíli zavřu na wc nebo už ji kolikrát i plácnu přes prdel, protože mi příjde, že nic nezabírá. TeĎ je zavřená na chodbě, děsně zlobila...Už nevím co dělat,aby byla víc mazlící. Nebo myslíte, že je to tím že je štěně a vyroste z toho? Celé jsem si to představovala jinak, to že bude kousat, to mi bylo jasné...ale ona je fakt tak agresivní, mám ruce jako bych si sama ubližovala ....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, je jasné vzhledem k rase a štěněčímu věku, že to bude divoch. Rozhodně neřeš to, že zlobí, tím, že ji někam zavřeš, tím docílíš naprosto opačného efektu. Štěně se musí vyblbnout, vyběhat a utahat. Takže snad jsi počítala s tím, že když si pořizuješ psa, budeš si na něj muset udělat čas, takže ideálně jít někam na procházku, pokud utíká, tak pořídit třeba 10m vodítko. Pokud kouše, snaž se ji zabavit kousacími hračkami, aby pochopila, že do lidí se nekouše. Hlavně za vše, co udělá správně, chválit, pamlskovat a chválit. Co můžu doporučit jako nejlepší řešení je začít chodit na cvičák (my chodíme od 2 měsíců), tam ti i poradí, co s ní. Ale když ji někam zavřeš, tak to nepochopí. Z toho kousání by měla vyrůst časem, ale pořiď ji dostatek věcí na kousání - dřevo, gumu a podobně.

  • dzusinka23.5.2011 23:50

    Ona neví, co po ní vlastně chceš. Když ji trestáš, tak musí vědět za co, nenastavilas jí žádný pravidla. Má pak z tebe pocit, že ji jen trestáš. Když jí neumíš vysvětlit, co dělá špatně, tak to dělá tuhletu neplechu. Víc si hrajte venku, snaž se ji fakt unavit. Asi sis ukousla moc velký sousto, takže si i přečti nějaký knížky o výchově psa a to dost rychle než ji úplně zkazíš.

  • kousání se musí odbourat, pokud naše štěně chce kousnout, chytnu ho za čumák tak aby ho to trochu zabolelo, přísně a rázně řeknu NE!!! a místo ruky mu nabídnu hračku. máme ho týden a docela rychle to pochopil a mě už nekouše. občas kousne syna, ale spíš jen omylem. Je taky dobré mu chytnout tu volnou kůži za krkem a zatřást s ním. dělají to tak feny se štěňaty, když zlobí, nebo ho chytnout za tu kůži a stáhnout ho s ní k zemi, je to důkaz tvé nadřazenosti ve smečce, co se používá i u dospělých psů. On tě má rád a takhle ti to chce vyjádřit, neví, že to nesmí a ty mu to musíš dát najevo. víc ho netrestej, budeš z něho pak mít ostrého psa. Doporučuji si fakt něco přečíst a co nejdřív na cvičák. u nás berou až od 3 měsíce, až po očkování....Hodně zdaru s nezbedou :-D

  • Ahojky, my máme 15 měsíčního kokříka. Když byl ještě štěňátko, tak byl taky agresivnější, ale ne že by nám ubližoval úmyslně, spíš ještě nerozpoznal, co je hra a co ne - kousal do ruky, tahal za nohavici. Odborník nám poradil, že vždycky, když zyčne takhle zlobit rychle vzít hračku a hrát si s ním. Což bylo opravdu skvělé a často i teď přijde s hračkou a chce si hrát. Souhlasím s tvrzením, že štěně se potřebuje vyblbnout, potřebuje pohyb. My jsme tedy úplně od malička tresty nepouživali, učila jsem Matýska pozitivní cestou, tj. odměnami :-) Protože jsme ale nebyli žádní odborníci na výchovu psa, ale chtěli jsme mít pejska poslušného, začali jsem jedenkrát týdně chodit do štěňátkové školky, kde jsme se učili základní povely sedni, lehni, popros, pac...., přivolání na jmnéno, ale hlavně byl ve skupince pejsků a naučil se chování mezi nimi. Vlastně se tam každý týden těšil :-) Pak jsme navázali cvičákem, kde mě hlavně naučili plno věcí, jak měnit hlas a také už jsme začali pejska trestat. Já tedy používám chytnutí za kůži a přitlačení k zemi a funguje to :-) Ale myslím si, že ty základy ze štěňátkovské školky byly pro nás určitě nejlepší, pokud něco takového je i u vás, tak to určitě vyzkoušejte.

  • Ahojky, holky ti dávají dobré rady, musíš jí dát najevo kdo je pánem a že si z tebe nemůže dělat hračku až bude větší už ju to neodnaučíš. Opravdu si přečti nějaké knížky o vychovávání psa jsou tam dobré postřehy.A začni chváli nějakou dobrůtku do kapsy a za každou věc kterou udělá správně ju pochva, i třeba za to, že se vyčůrala venku.l.Máš takové plemeno, které opravdu potřebuje hodně pohybu 10min. je fakt málo i když se bojí tak se snaž sní být venku opravdu déle.Prostě ju musíš unavit. My jsme chodily ven už od 8týdne opravdu na hodku třeba jsem si s ní někde sedla a hrála si s ní,nebo si třeba lehla a spala, ale byli sme venku. Zvykne si jen to chce opravdu trpělivost a nevzdávej to co sem četla tak ses na ni tak těšila. Chod hodne mezi lidi, až bude naočkovaná tak i mezi pejsky socializace pejska je nejdůležitější. Já sem si se svou fenečkou taky užila az az ale je z ní perfektní pes, taky neposlechne pokaždé ale nám stačí co umí. Mám německou boxerku takže povahově téměř stejná plemena jsou to dominantní a tvrdohlaví pejsci ale zároven chytří. Nesmíš ale v žádném případě dát najevo že se ji bojíš a že vyhrála pokud ji něco zakazuješ tak opravdu nevzdávej to. Držím ti palce at to zvládneš :)))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist