Začala se budit na jídlo už po 2 a půl hodinách

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39508 7.6.2011 11:02

ahoj holky, prosím vás mám takovej dotaz, mám doma 3 týdny staré miminko, do včerejší noci mi krásně spinkala vydržela i 4 a půl hodiny bez jídla, ale od dalšího dne se mi začala budit na jidlo už po 2 a půl hodinách a někdy i méně a to i dnes v noci. Nabasti se hodně to kontroluju saje dost dlouho z obou prsu. Čím by to mohlo být nevíte? A ještě jednu otazecku od kdy miminka můžou zvedat hlavičku (past kone). Moc děkuji za odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    možná chce zahnat žízeň v těhle vedrech. Je ještě malinká, takže ji nijak neomezuj a koj podle jejích potřeb. Jinak s tou hlavičkou má dost času, většinou okolo toho druhého měsíce už zvedají hlavičku a pasou.

  • lulatko7.6.2011 11:14

    Vzhledem k tomu, že kojíš, a miminku jsou právě 3 týdny, může se jednat o růstový spurt - v té době dítě vyžaduje častější krmení; jsou děti, co v tuto dobu visí prakticky celý den u prsu. Trvá to pár dní, pak se to zase vrátí do normálu. Takže jen koj, jak si malá žádá. Spurty jsou ještě v 6. týdnu, pak kolem 3. a 6. měsíce. Může se stát, že maminka v tu dobu zaznamená jakoby pokles množství mléka, ale kdybys to pozorovala, nenechej se tím vyděsit, taky se to po těch pár dní spraví, navíc tomu napomáhá i to častější přikládání.
    Jinak miminko bys měla dávat na bříško každý den prakticky již od narození, samozřejmě jenom když je vzhůru a stačí několik minutek. Je to kvůli posilování šíjových a zádových svalů. Ona tu hlavičku časem zvedne, neboj, určitě ji do ničeho nenuť, jen ji prostě třeba párkrát denně polož na chvíli na bříško (ideálně ne hned po kojení kvůli případnému blinkání).

  • to kojeni je v poho, jak pise lulatko. a co se hlavicky tyce, tak muj prcek hlavicku zvedal od narozeni a drzela ji krasne sama uz v prvnim mesici. my jsme ji vlastne ani moc nepridrzovali, kdyz jsme ji meli na rukach, jenom jsme meli ruku kousek od hlavicky, kdyby chtela spadnout, ale nikdy ji hlavicka nespadla dozadu. obcas, kdyz byla unavena, tak spadla dopredu na rameno, ale jinak je mala sikula. a znama co rodila tyden po mne to mela presne tak, jeji prcek takdy drzi hlavicku takrka od narozeni ;) a to davam na koniky tak 2x tydne, protoze na to porad zapominam ...

  • Ahoj, já mám doma čtrnáctidenní holčičku, s tím kojením je to stejný, někdy vydrží spát v noci i 6 hodin a pak chce třeba celé dopoledne každou hodinu, dávám jí tak jak si řekne, je fakt že když je takhle přes den teplo tak kojím opravdu často.

    s tou hlavičkou, nám zvedá hlavičku když jí třeba máme na rameni na odříhnutí a v postýlce se už skoro převalí na bok, až nás to udivuje že to zvládá takhle brzy, ale asi je to taky dítě od dítěte různé :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist