Zabila jsem kočku :(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #363540 1.1.2020 21:33

Dobrý den,
potřebovala bych se vypovídat. Nedávno můj malý bratr dotáhl domů několikaměsíční kotě. Mělo blešky a červy, ale odčervila jsem ho a zdálo se mi, že vypadá dobře, rádo se chovalo. Akorát méně jedlo a mamka se mě zeptala, jestli si nemyslím, že je nemocný, já jsem však odpověděla, že se mi nezdá nemocný, je hubený, ale jí a je odčervený, problém by byl, kdyby nejedl vůbec. Pár dní na to jsem přišla domů až večer a kotě vypadalo na první pohled hodně nemocně, snažila jsem se o něho starat, krmit ho stříkačkou, ale nic nepomáhalo. Ráno jsem s ním chtěla jít k veterinářovi, jenže v noci mi zemřel v náruči.
Vím, že je to celé moje chyba, měli jsem s ním k veterinářovi jít hned. Jenom prostě já jsem blbá. Hodně jsem se bála, že bude bráška smutný, ale nijak ho to netrápí. Jenže já mám výčitky svědomí, že kvůli mé blbosti umřel, mohl tu ještě být. Posledních pár dní si pořád dokolečka opakuju, jestli jsem taková kráva nebo jsem prostě jen udělala chybu? Nemám na nic náladu, pořád si opakuju jen, že jsem hrozná kráva. Ostatní v rodině to nechápou, říkají, že to teda je moje vina, ale ať to beru jako poučení a mám už se přestat s lítostí a kazit jim svým protáhlým obličejem vánoční/novoroční náladu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar1.1.2020 21:44

    Nalezená koťátka často umírají, i když se dostanou k veterináři. Nevíš, jakou mělo nemoc (třeba kočičí leukémii, selhání orgánů nebo něco podobného). Nic bys s tím neudělala. Aspoň ten chudáček umřel v bezpečí a teple a u někoho, u koho mu bylo dobře. Netrap se tím.

  • Pro koťátko jsi udělala to nejlepší, co jsi mohla. I kdybys jej vzala k veterináři, tak by umřít mohlo tak či onak. Ale hlavně, kdyby jej bráška nenašel, koťátko by umřelo samotné někde venku, takhle si mu dala lásku, alespoň těch několik posledních dní☺️ Nehleď na to, co řekli rodiče, měli tě podpořit v tom, jak dobrou práci jsi odvedla. Mnoho lidí kolem takového opuštěného tvora jen projde. Tys mu dala lásku a to je nejdůležitější!

  • Vůbec se neobviňuj, my si před 3 měsíci přinesli dvě koťátka a ač to byli sourozenci, ze stejného prostředí, stejně krmení a opečovávaní, jedno prostě zaostávalo, bylo pořád menší než to druhé, ale jedlo, běhalo, lezlo po stromech..kdybychom neměli srovnání s tím druhým, tak bychom si mysleli, že je úplně v pohodě, ale jako proti tomu druhýmu se prostě i přes to všechno zdálo trochu míň akční a menší.. no a už máme jen to jedno větší..to je prostě příroda, některý se už prostě nenarodí úplně v pořádku a není to na první pohled úplně zřejmé a prostě s tím nic neuděláš..a pokud se teda někomu to vaše zdálo nemocné, tak proč ho sami nevzali k veterináři? nemyslím, že je potřeba někoho vinit, ale když už tak na tom mají aspoň stejný podíl ..a koček je na světě fůra, co potřebují domov, tak jestli potřebuješ ulevit svému svědomí, tak si vem z útulku nějaké opuštěné, co potřebuje lásku a domov a pomůžete si navzájem:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist