Za jak dlouho z nájmu do svého

Otázku položila: Francy 18.10.2019 15:54

Ahoj holky, zrovna se nám stěhují sousedi a tak jsem začala přemýšlet.. Jak dlouho jste šetřili na svoje bydlení, když jste zároveň platili i nájem? Jsme teď 3. rokem v nájmu a jednou bychom rádi vlastní byt. Sousedi šetřili téměř 11 let na vlastní byt (předpokládám 3+1). Samozřejmě hraje roli, že sousedi mají 2 děti a my jsme sami. Zajímají mě Vaše zkušenosti. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • On někdo s průměrným platem dokáže nešetřit ma byt a jeste si ho stačí užít? :-D
    My kdyz zacali s manzelem, žili jsme v nájmu půl roku, potom koupili byt 3+1 na hypo (to byly byty ještě,, levné ") po 9ti letech jsme byt prodali (šli na pár měsíců do najmu) a potom si vzali hypo (nízké) na barák. Každopádně dnešní ceny nájmu jsou vysoké ne-li vyšší než platit splátku hypotéky+poplatky, takže nájem je dle mého dobrý max. na rok jako zkouška společného bydlení, ale potom hned šup do,, svého" ;-)

  • My sme boli v najme 1,5 roka a potom sme riešili naše vlastné byvanie.

  • Tak ono záleží na hodně věcech. Vašich příjmech, tom jak jste zvyklí žít na vysoké noze=utrácet a kolik jste schopni ušetřit. Na ceně případné nemovitosti a zda chcete mít ušetřeni jen ten potřebný základ a zbytek na hypotéku, nebo celou částku. Další věci je, že cena nemovitostí zatím spíš jde nahoru než že by stagnovala.
    Nemovitost kterou jsem chtěla kupovat před 12 lety za 1,5M, dnes stojí 2,5M i více.

  • Thea1418.10.2019 18:47

    Já s chlapem máme za sebou 4 roky studentského spolubydlení, teď dva roky v nájmu jen já a přítel. Bydlení budeme řešit cca do roka, naspořeno máme na dnešní dobu fakt hodně, ale pořád je to málo (Olomouc, cena bytu 3+1 je tu cca 3-4 mega). Ale my chceme jen krátkou hypotéku, max. na 10let. Jako je to mazec... Děti ještě nemáme, v naší pidi garsonce by to ani nešlo.

  • sisterrys18.10.2019 20:17

    Byli jsme v nájmu rok a půl a možná bychom byli i déle, ale soused byl nesnesitelný (extrémně hlasitá hudba přes den, domluva nemožná, pronajímatelé, kterým patřil celý barák, žádná reakce). Takže to nás dokopalo se po něčem poohlédnout. Našetřeno jsme neměli nic, kupovali jsme v době, kdy byli hypotéky extrémně výhodné, šla vzít i 100%, plus lokalita, kde jsou nemovitosti dost laciné.

  • Po pěti letech v práci jsem měla našetřeno na byt 2+1 s tím, že jsem byla sama, rodičům jsem platila 2000 měsíčně a první rok jsem měla plat 6600 a druhý rok kolem 13000. Další roky už vyšší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist