Vztek rocniho ditete

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401206 25.2.2020 18:46

Ahoj holky. Memu diteti je téměř rok a pred tydnem onemocnelo. Prvni dny bylo velice malatne (silna ryma, hrozny kašel, horecky). Ted uz je otrlejsi i kdyz porad chyta zachvaty kasle a musim mu parkrat za den odsat nos. Pred nemoci jsme nikdy nejak extra nezpozorovali ze by bylo vztekle nebo nejak agresivni (obcas se vztekalo, spis tak bezne). Ted je ale imrvere vztekle ze vseho, mlati s hrackama, porad mi visi na nohach kdyz je v chodítku a zrovna jej nemuzu vzit na ruce. Kdyz mu neco vezmu z ruky a nesouhlasi s tim, zacne sebou mlatit (hlavou dozadu napred) nebo me zacne mydlit hlava nehlava. Jist mi temer nechce, ale stale hodne kojim. Muze byt ten sileny vztek kvuli te nemoci (hodne velke trapeni je odsavani nosu)
.. Nebo se mam smirit s tim ze diteti asi preplo a odted bude takovy porad?
Vůbec nevim jak se poradne chovat. Na jednu stranu mu nechci odmitanim ublizovat kdyz jeste neni zdrave a nejspíš ho neco trapi ( do nemoci se mu jeste tlaci zuby), ale taky nechci aby ze me dobudoucna melo dobry den. Setkala jste se nektera s podobnym chovanim?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je možné, že je to období, ale já si spíš myslím, že je to nemocí. Hodně Tě potřebuje a to kojení určitě pomáhá, když nechce jíst. Taková nemoc zacvičí s dospělým a takové malé dítko toho má už taky pěkně dost. Vím jak můj mladší, teď byl nemocný a podávání léků, odsávání nosu atd. všechno byl problém. Chtěl se hodně tulit atd.
    Držím palce ať se brzy uzdraví a ať přejde i to vztekání.;-)

  • Je to běžné, začíná období vzdoru ktere může trvat do 4let. Nam se maly zkousel vztekat a bit me kolwm roku a po par měsících to vesmes preslo. Takže cekam po 2-3roce druhé kolo :D děti se musí naučit pracovat se svymi emocemi a jednou z nich je i vztek. Na vas jako rodicich je naucir ho to, jit mu vzorem, děti se učí napodobou. Kdyz ho budete trestat bitim, vzrekat se, kricet, bude si myslet ze tak to má byt. Delaji to preci i rodiče tak to tak budu dělat i ja. Ukazte a pořád dokola vysvetlujte ze takhle ne. V klidu. Nechte ho vyvztekat at může emoce pustit ale nepotlacovat. Az bude potřebovat vasi naruc rekne si o ni. U biti mu treba chytte ruce a vysvetlujte ze toto ne. Budete vysvetlovat 100x,200x... Ale budete mít vyhráno :) chce to pevné nervy, ja občas bouchla a bylo mi to šíleně lito, ale jsme jen lidi. To se zas hodi jako ukázka toho ze i dospělí se umu vztekat, kricet ale umí se hezky uklidnit, omluvit, vysvětlit :) držím palce a pevné nervy <3

  • buccaneerka225.2.2020 22:04

    Nevěřím na období vzdoru, ale to, co popisujete, jsem zažila s dcerou už asi třikrát. Jednou při zánětu středního ucha a dvakrát při růstu více zubů najednou. Nechtěla skoro nic jíst, kojila se hrozně často, ale mléko už ji samo nezasytilo. Byla podrážděná, plakala každou chvíli a kvůli všemu. Minulý týden to vyšperkovala leháním na zem a boucháním do podlahy.
    Závěr: Přejde to, pokud je příčinou nějaká vnitřní nebo vnější nepohoda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist